Slobodan
30-11-2018
0

 

 

Danilo je počeo da trenira plivanje kada je imao sedam godina. Nakon operacije slepog creva, njegova baka Silvija, koja je lekar, je posavetovala Danilove roditelje da ga upišu na plivanje kako mu ne bi ostale priraslice nakon operacije. Vremenom se Danilu mnogo svideo ovaj sport i pre dve godine se ozbiljno posvetio plivanju i počeo da se takmiči. Za kratko vreme osvojio je preko 150 medalja za koje mu je deda napravio postolje a najznačajnije mu je zlato koje je doneo kući sa prvenstva Srbije.

- Svaka medalja mi je draga ali moram da izdvojim zlatnu medalju koju sam osvojio na prvenstvu Srbije u štafeti. Ja sam plivao 4x50 metara kraul i time sam doprineo da mija ekipa prvi put u istoriji PK “Spartak” bude prvak države u plivanju. U Klubu smo svi složni, lepo se družimo i navijamo jedni za druge. Često posle takmičenja ostanemo bez glasa zbog glasnog navijanja sa tribina. To mi mnogo znači i zato i imamo ovakve rezultate. - rekao je Danilo.

 

Ono što Danila izdvaja od drugih je njegova disciplina, volja i snažna želja za pobedom. -Generalno, sva deca koja su vrhunska u plivanju se izdvajaju po mnogim karakteristikama koje poseduje Danilo. On je najpre disciplinovan, voli da pobeđuje i na treninzima se svaki put trudi da bude sve bolji. Sem toga, on svojim načinom razmišljanja i jasnom fokusiranošću na cilj izlazi iz proseka. On je od nedavno počeo da se takmiči i već ima izuzetne rezultate iza sebe. Od njega očekujem da nastavi ovim tempom i tada će sigurno biti među najboljima.- rekao je Milan Jovanović, trener PK “Spartak” i istakao da sva deca koja treniraju plivanje i žele da idu na takmičenja moraju da mu pokažu ocene jer mu je u cilju da jednog dana nakon što im se završi plivačka karijera imaju svoj posao i da budu dobri i školovani ljudi.

 

Danilo nikada nije dozvolio sebi da zapostavi školu zbog treninga ili takmičenja. Nije mu lako da uskladi školske obaveze sa treninzima, ali se za sada odlično snalazi. Kada dođe kući iz škole odmah uradi domaći zadatak i žuri na trening. Posle treninga još jednom pregleda gradivo i legne da spava.

Danilo je skroz odličan učenik i u školi se posebno ističe u srpskom jeziku. Piše odlične sastave i učestvovao je u svim predstavama koje je njegova škola organizovala. - On je u grupi uvek prvi, ima odličnu komunikaciju sa svima i lako probije led kada je potrebno da se uradi nešto. Zna da kaže i da objasni kako svoje tako i tuđe potrebe. Ima smisla za humor i izraženu maštu zbog čega piše prelepe sastave i time se posebno ističe u razredu. Posle takmičenja je uvek doneo medalju u školu i mi smo odvojili vreme od časa da mu čestitamo na uspehu. Svi drugari iz razreda su srećni zbog njegovog uspeha a isto tako se i on raduje kada neki njegov prijatelj ostvari neki uspeh.- otkrila nam je Ljubica Dafčik, Danilova učiteljica.

 

Ono što Danila motiviše i tera ga da svaki put bude brži i bolji je njegova konkurencija i cilj da jednog dana stane na postolje na svetskom prvenstvu. - Moja najveća motivacija su bila dva dečaka koja su tada bila bolja od mene. Kada, na treningu, skočim u vodu, zamislim da njih dvojica plivaju kraj mene i tada dajem sve od sebe da ih pobedim. Iako svaki dan treniram po dva sata, nije mi naporno jer stalno gledam ka svom cilju da ću za koju godinu da stojim na pobedničkom postolju na svetskom prvenstvu.- rekao je Danilo

 

Za svoju najveću podršku Danilo navodi svoje roditelje koji mnogo razgovaraju sa njim i u teškim momentima, kada je pred takmičenje napet, oni su uvek pored njega i svojim rečima umeju da ga smire. Zatim je izdvojio svoju baku i dedu koji se raduju svakom njegovom uspehu i trenera Milana bez kojeg, prema Danilovim rečima, ne bi uspeo da postigne ovakve rezultate.

 

L. Marjanov


Komentari

Napravi NalogPrijavi se