Slobodan
15-11-2019
0

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, kupilo je tri nova vozila koja će umnogome olakšati rad ekipama na terenu u narednom periodu. Vozni park obnovljen je kupovinom novog kamiona za odvoženje smeća najvećeg do sada čiji je zapremina radnog sanduka 22 kubna metra, nabavljena je nova cisterna zapremine 6000 litara za ručno i mašinsko pranje ulica kao i novi auto podizač za odvoženje i dovoženje kontejnera zapremine 5 metara kubnih.

Vozila su nabavljena iz sopstvenih sredstava preduzeća. Cena autosmećara iznosila je nešto više od 21 miliona dinara, cisterna je koštala blizu 12,5 miliona, dok je autopodizač stajao skoro 11 miliona dinara sa PDV-om, a u Javno komunalnom preduzeću ističu da će sa njima biti efikasniji rad na odvoženju smeća kao i na čistoći gradskih ulica.

„Ova nabavka je bila neophodna kako bi zanovili naš vozni park, gde je starost vozila oko 15 godina, i kako bi uspešnije izvršavali svoju komunalnu delatnost. Dakle mali autopodizač namenjen je podizanje kontejnera zapremine od 3 do 5 metara kubnih, tu je i autosmećar koji je zapremine 22 kubika i služi za ručni utovar i za tipske kante kao i za kontejnere, a tu je i nova cisterna.“ rekao je Nikola Jovičić, rukovodilac radne jedinice za planiranje i razvoj JKP „Čistoća i zelenilo“.

Za pranje ulica preduzeće je imalo četiri autocisterne, a nova, peta po redu, specifična je po tome jer može da se koristi i za dobavljanje pitke vode, kao i za zalivanje cveća, objašnjava Joža Červeni, rukovodilac higijene grada.

„To je jedno vozilo, nama veoma bitno, kako bi čišćenje grada doveli do jednog urednog stanja. Dakle nije samo dovoljno očistiti ulice fizički od smeća, već je neophodno da prilikom čišćenja ulice i operemo. Sa ovim brojem cisterni, mi možemo ispratiti naš zacrtani program čišćenja ulica i sada možemo normalno da funkcionišemo. Takođe cisternu ćemo koristiti i za dobavu pijaće vode i zalivanje cveća.“

Sa nabavkom nova tri vozila, JKP „Čistoća i zelenilo“, nastavilo je praksu obnavljanja voznog parka. Podsećamo, krajem prošle a početkom ove godine, u JKP "Čistoća i zelenilo" stigla su četiri nova vozila. U pitanju su dva kamiona za održavanje higijene i zelenila, jedna autočistilica i jedno vozilo za prevoz napuštenih pasa i mačaka. Tu nije kraj kupovini novih vozila jer je za narednu godinu najavljena nova nabavka.

 

 

 


Komentari

Napravi NalogPrijavi se