nina
20-11-2018
0

U Subotici je, posle duge i teške bolesti, preminuo Milenko Brustulov (1938-2018), dugogodisnji novinar Subotičkih novina.


Veći deo svoje profesionalne karijere posvetio je izeštavanju sa sportskih terena, ali je jednako kvalitetno pratio i poljoprivredne i društvene teme.
Nakon odlaska u penziju, iz Subotičkih novina, ostvario je saradnju sa lokalnom RTV Yu Eco, ali je, potom, i dalje aktivno radio kao saradnik u Subotičkim novinama. Okupljajući oko sebe ekipe mladih novinara pokrenuo je Sportske Subotičke novine, koje su uspešno, za vreme svog izlaženja, izveštavale sa svih sportskih terena iz Subotice i regije. Bio je jedan od najzaslužnijih što Subotica ima izbor Sportiste godine, koji traje od 1961. godine i koji je jedan od najstarijih u državi. Takođe, sproveo je akciju Izbora sportiste veka Subotice, dok je godinama vodio akciju Sportista meseca Subotice. Bio je saradnik više listova sa teritorije nekadašnje Jugoslavije, kao i autor i saradnik na brojnim sportskim monografijama i izdanjima.

U poslednjem "mandatu" u Subotičkim novinama posvetio se svojim ljubavima, radu na zanimljivim pričama iz sfere sporta, poljoprivrede i društva, a vodio je i sekciju novinara - poletaraca.

Milenko Brustulov će biti sahranjen u sredu, 21. novembra, u 12 sati, na Bajskom groblju u Subotici (iz mrtvačnice), a pre toga, u 10 sati, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, biće održan komemorativni skup.


Komentari

Napravi NalogPrijavi se