Slobodan
27-09-2019
0

Grad Subotica intezivno priprema svu neophodnu dokumentaciju, kako bi zakazani radovi u aprilu i otpočeli. Prema projektu, novi Gradski stadion imaće preko 8.600 sedećih mesta, sve tribine će biti natkrivene, a novost je da će pored prostorija za muški i ženski fudbalski klub i atletičare, stadion sadržati i prostorije za doping kontrolu,medicinske usluge ali i hotel za igrače.

“Mislim da ćemo izgradnjom Gradskog stadiona stvoriti sve uslove za odigravanje domaćih prvenstava ali i evropskih utakmica i takmičenja. Želimo da izbegnemo situacije iz prošlosti kada je npr. FK Spartak svoje evropske utakmice igrao u Novom Sadu, a zbog nedostatka reflektora, jedno vreme prvenstvene utakmice odigravao u Kuli. Zahvaljujući ulaganjima, danas to nije slučaj. Imamo reflektore, nov teren i atletsku stazu, a nedostaju samo tribine i bolji uslovi za sve korisnike Gradskog stadiona.” rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport

Gradski stadion u Subotici izgrađen je 1936. godine. Tokom 1972. betonirane su tribine, a poslednja velika rekonstrukcija stadiona rađena je još davne 1978. godine. Nakon gotovo četiri decenije propadanja, počelo je konstantno ulaganje, pa je stadion u međuvremenu dobio reflektore, novu drenažu sa kvalitetnom travom i potpuno novu atletsku stazu sa pratećim sadržajima, a već od 2021. godine, Subotičani bi prema najavama mogli da se pohvale i potpuno novim zdanjem.

B. Nikolić

 


Komentari

Napravi NalogPrijavi se