Slobodan
16-09-2018
0

Na petoj po redu Kotlićijadi, koja je održana na terenima iza Gerontološkog kluba “Kertvaroš”, prijavilo se 15 ekipa među kojima su bili ekipa “Baćala”, “Čarobno srce”, “Pčelice”, “Šešir nakrivi”, “Lako ćemo”, “Čarobna kutlača”, “Buckaši”, “Zlatni kotlić”, “Srećni ljudi”, “Debeli i mršavi”, “Gurmani” , “Biberče”, “Može bolje” i “Ne može nam niko ništa”.

 

Žiri u sastavu Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, Timea Horvat, zamenik gradonačelnika, Ilija Đukanović, član gradskog veća za obast socijalne zaštite, Tanja Borenović, nutricionista i Nikolina Gredeljević, glavni kuvar u Gerontološkom centru, imali su težak zadatak. Od postavljenih 15 tanjira sa gotovim gulašem, morali su da izaberu najbolji. Kriterijum je bio ukus, izgled i boja.

 

Sabiranjem bodova, prvo mesto je osvojila ekipa “Ne može nam niko ništa” sa Prozivke koja ima šest članova i ovo im je treća pobeda zaredom na Kotlićijadi koju organizuje Gerontološki centar.

 

– Učestvujemo na raznim takmičenjima, ali nikada nismo osvajali tri puta zaredom prvo mesto. Inače, učestvujemo na svim kulinarskim takmičenjima u gradu i van grada. Druženje i ovakve manifestacije nam mnogo  znače. Mi smo penzioneri i nemamo velikih obaveza, važno je samo da smo zajedno i da se družimo, a medalja je dokaz da radimo pravu stvar.- rekli su članovi pobedničke ekipe i naglasili da je tajna kojom pobeđuju Dragica, glavni kuvar ekipe koja nosi glavnu tajnu. –Ne mogu da vam dam recept kojim treći put zaredom pobeđujemo na Kotlićijadi, zato što recepta nema. Ali, postoji jedna tajna koju ću rado otkriti, a to je da kada kuvam za moje društvo, uvek kuvam s ljubavlju. – istakla je Dragica.

 

 Ekipa “Biberče” je osvojila treće mesto, dok je drugo mesto zasluženo pripalo ekipi “Može bolje”.

 

 

 

Kotlićijada je dobar primer kako Gerontološki centar vodi brigu o penzionerima i svim  svojim korisnicima. - Jednostavno, o penzionerima treba voditi brigu i mi, kao Grad, smo izuzetno zadovoljni što Gerontološki centar ima direktora koji izlazi u susret zahtevima svih korisnika ove socijalne ustanove i na sve moguće načine pomaže. – rekla je Timea Horvat, zamenik gradonačelnika i najavila izdvajanje više novčanih sredstava sa kojima će Grad zajedno sa Gerontološkim centrom da organizuje ovakve manifestacije, i da zajedno vode brigu o svim korisnicima Gerontološkog centra.

 

Direktor Gerontološkog centra, dr. Nenad Ivanišević, istakao je da je manifestacija Kotlićijada, u stvari, jedan porodični ručak na koga su Učesnici, zaposleni u Gerontološkom centru pozvali sve svoje prijatelje sa kojima uspešno sarađuju. 

 

- Gerontološki centar u Subotici i Grad su porodica, a najbolji prijatelji se uvek pozivaju na ručak. Svi naši prijatelji danas su tu. Mi smo se potrudili da napravimo dobru atmosferu, veselje koje će trajati duboko u noć i posebno zadovoljstvo nam pričinjava kada vidimo srećnu na licima naših korisnika.  -rekao je dr. Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica,  zahvalio se Gradu što izdvaja sredstva za ovakve manifestacije i najavio proširenje mreže Gerontoloških klubova u Subotici. – Sledeće nedelje ćemo posetiti mesnu zajednicu Palić u cilju otvaranja novog Kluba i upravo ovakva druženja pokazuju da ono što se dobro radi, uvek će se dobrim vratiti.

 

 

Da su ovakve manifestacije potvrda zašto bi socijalne ustanove trebalo da postoje, složio se Ilija Đukanović, član gradskog veća za oblast socijalne zaštite. - Mi ćemo se u narednom periodu potruditi da otvorimo još Gerontoloških klubova na teritoriji Subotice. Grad će obezbediti sredstva za narednu godinu, kako bi se ti Klubovi otvorili i počeli da funkcionišu. Više puta sam govorio da je Grad prezadovoljan sa svim aktivnostima koje Gerontološki centar organizuje i radi za svoje korisnike. -  rekao je Đjukanović.

 

L. Marjanov


Komentari

Napravi NalogPrijavi se