Slobodan
05-12-2018
0

Animiran film: GRINČ 3D / Dr. Seuss' The Grinch (SAD, 2018) SINHRONIZOVANO!
Vikend: 08. i 09. decembar i od 11h
Cena karte za 3D: 350 din.
Režija: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Žanr: animirani, porodični, komedija
Dužina trajanja: 90 min
GRINČ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi
društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=I_f7qYIqDi8
___________________________________________________________________________________
Animiran film: ASTERIKS – TAJNA ČAROBNOG NAPITKA 3D / Astérix: Le secret de la potion magique
(FRA, 2018) SINHRONIZOVANO!
Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 17h
Cena karte za 3D: 350 din.
Režija: Alexandre Astier, Louis Clichy
Žanr: animirani
Dužina trajanja: 105 min

Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobedivih junaka koji pred veliko platno dovode celu porodicu. U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno s Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=Xy_qqmyW1Ok&t=17s
___________________________________________________________________________________

Film: KRCKO ORAŠČIĆ I ČETIRI KRALJEVSTVA 3D / The Nutcracker and the four Realms (SAD, 2018)
Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 19h
PAŽNJA: U subotu 08. decembra NEMA PROJEKCIJE
Cena karte za 3D: 350 din.
Režija: Lasse Hallström
Uloge: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew Macfadyen,
Helen Mirren, Morgan Freeman
Žanr: porodični, avantura, fantazija
Dužina trajanja: 99 min
Jedino što Klara želi je ključ, jedinstveni ključ koji može da otvori kutiju koja sadrži dragoceni poklon. Zlatna nit, koja joj je pokazana na godišnjoj zabavi njenog kuma, Droselmajera, odvešće je u nepoznati i misteriozni paralelni svet. U tom svetu Klara upoznaje vojnika
po imenu Filip, bandu miševa i regenta koji vladaju u tri kraljevstva: Zemlji pahuljica, Zemlji cveća i Zemlji slatkiša. Klara i Filip moraće da oslobode četvrto kraljevstvo, koje teroriše Majka Medenjak, da vrate Klarin ključ i da uspostave harmoniju.
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=gKeGUVBcmwQ

Film: KRALJ PETAR PRVI (SRB, 2018)
Raspored prikazivanja: 06. – 12. decembra u 21h
Cena karte: 250 din.
Režija: Petar Ristovski
Uloge: Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Milan Kolak,
Danica Ristovski
Žanr: drama, istorijski, ratni
Dužina trajanja: 125 min
Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu za zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada. Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje.
Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu
preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj Marinka nalazi prekasno a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata. Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća!
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=VMjYiD_D43I


Komentari

Napravi NalogPrijavi se