Slobodan
21-11-2018
0

Iako odrasta pored oca bubnjara, u porodici gde je muzika sastavni deo svih ukućana, Matija je prvi put zvuk trombona čuo u vrtiću. -Dok sam išao u vrtić, vaspitačice su nas jedan dan povele u obilazak Muzičke škole, pri čemu nam je bio organizovan jedan mali koncert, da bi čuli kako zvuče instrumenti. Meni se zvuk trombona posebno svideo jer je specifičan i odmah sam poželeo da naučim da ga sviram. Kada sam došao kući, rekao sam mojim roditeljima da želim da me upišu u Muzičku školu na šta su oni oduševljeno reagovali.- priseća se Matija

 

Trombon je počeo da svira sa devet godina i od tada se svaki dan trudi da bude sve bolji. Dnevno vežba najmanje sat vremena što mu ne predstavlja problem jer mnogo voli da svira i sviranje trombona mu predstavlja pravo zadovoljstvo. Sem truda i volje, Matija je posebno talentovan za muziku. - Da bi neko postao dobar muzičar, pored volje mora da poseduje i talenat. Matija je vrlo talentovano dete, voli trombon i voli da dolazi na časove, tako da uspeh nije mogao da izostane. Kada sam ga upoznao i kada je tek počeo da svira, odmah sam video da ima talenat i da će, ukoliko bude vežbao, moći da postigne uspeh. Ako ovako nastavi, jednog dana, Matija će sigurno biti vrhunski muzičar. Kao dete je osetljiv i odlično oseća muziku. Cenim ga kao svog učenika i očekujem mnogo od njega.- rekao je Tokodi Karolj, profesor trombona u Muzičkoj školi.

 

Pored obaveza u Muzičkoj školi i obaveznog vežbanja trombona kod kuće, Matija  ne zapostavlja svoje školske obaveze. Od predmeta u školi, najviše voli fizičko, muzičko i srpski jezik a posebno zadovoljstvo mu predstavlja druženje i otkrivanje novih, kreativnih stvari sa svojim školskim drugarima. Tako je sa Aleksandrom koji svira gitaru i sa Jovanom koja svira klavir, osnovao svoj mali trio pod nazivom “Lutalice” sa kojim nastupa pred razredom. Za sada imaju tri autorske pesme pod nazivom: “Svet”, “Elektronika” i “Tajni agent”.

Pored grupe, Matija ima i svoj mali fudbalski klub “Three3 bros” i pet članova u njemu. Prema Matijinim rečima, najveći protivnik Kluba je FK “Spartak” na čelu sa Ivicom Franciškovićem, koordinatorom Omladinske škole i trenerom pionira u FK”Spartak”. Da bi se uverili da je Matijin Klub zaista konkurentan velikom “Spartak”-u, pozvali smo Ivicu i dobili smo zanimljiv odgovor. - Matijin klub je zaista opasan Klub ali, samo kada nemaju loptu ispred sebe. Često igramo fudbal i to ja sam protiv njih pet. Ne mislim da su na terenu nešto opasni i konkurentni, ali kada siđu sa terena i kada uzmu bubnjarske palice i muzičke instrumente u ruke, mogu slobodno da se povučem jer tada postaju vrlo opasni momci protiv kojih niko nema šansu. Od Matije mogu da prihvatim svaki izazov samo da nije muzički.- kroz šalu je rekao Francišković.

 

Pored svoje muzičke grupe i fudbalskog kluba, Matija snima kratkometražne filmove, postavlja ih na svom You Tube kanalu “Three3 bross” i uređuje svoje novine “Mrvicin zabavnik” koji deli drugarima u razredu. U “Mrvicinom zabavniku” često se mogu naći zadaci za vežbanje logike i razne priče o nekoj zanimljivoj osobi koju Matija sretne i koja mu, kao svakom velikom novinaru, privuče posebnu pažnju.

 

Prema Matijinim rečima, ideje i male projekte ne bi mogao nikada da realizuje da nema podršku svojih roditelja koji ga uvek prate na takmičenjima i često su mu, kako voli da kaže - sponzori projekata koje zamisli.

 

Matija je vrlo kreativno dete, veliki organizator, ima velike ideje, voli da ih realizuje i da traži načine da ostvari sve želje. Trenutno mu je želja da jednog dana ima svoj bend i da bude uspešan u tome, mada se ne bi bunio da postane poznati režiser ili da, kada dođe pravo vreme, potpiše ugovor sa nekim poznatim fudbalskim klubom.

 

L. Marjanov


Komentari

Napravi NalogPrijavi se