Slobodan
20-06-2019
0

 

Festival mlade rakije “Memorijal Blaško Kopilović” u Ljutovu, svake godine beleži rast broja posetilaca i izlagača iz naše zemlje ali i zemalja regiona. Kako sama manifestacija raste, tako se povećava i nivo troškova, te su dobijena sredstva na konkursu  od velikog značaja za Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije jer će im olakšati  organizaciju dvanestog u nizu poznatog ljutovačkog festivala.

“Svaka sredstva su dobrodošla i uvek su korisna, naročito kada lokalna samouprava prepozna nečiji rad, a naš traje već 12 godina. Ranije smo imali samo jednom sličnu finansijsku podršku pre nekoliko godina, a ovo je drugi put da dobijamo određena sredstva od grada. Inače ove godine festival će se održati tradicionalno druge subote novembra, dakle 9. novembra.” izjavio je Saša Kopilović, Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije.

Kako je istakao Šimon Ostrogonac, interesovanje za dodelu sredstava je bilo veliko, a 14 udruženja ispunila su sve uslove propisane konkursom. S obzirom da je budžet bio ograničen, udruženja su za svoje projekte dobijali u proseku 180.000 dinara.

“Malo je više zahteva bilo i traženo je više novca, ali mi smo izdvojili koliko smo mogli i uglavnom smo svima koji su tražili određeni iznos, taj iznos smanjili za 10 odsto kako bi se uklopili u budžet. Na konkursu smo finansirali isključivo udruženja koja su vezana za poljoprivredu, koji su konkurisali za organizaciju tradicionalnih priredbi poput Dani vina na Hajdukovu, Trka magaraca, Dani belog luka na Šupljaku i druge seoske manifestacije, što nam je i cilj, da popularizujemo.” rekao je Šimon Ostrogonac, član GV za oblast poljoprivrede

Zamenica gradonačelnika, Timea Horvat podsetila je da Grad podržava organizaciju manifestacija koja se bave promocijom poljoprivrede, programskih aktivnosti i popularizacijom domaćih proizvoda, kao i rad udruženja građana.

“Dodelom sredstava na konkursu za popularizaciju manifestacija iz oblasti poljoprivrede, još jednom dokazujemo da Grad Subotica prati i pomaže rad udruženja građana koja rade na popularizaciji svojih aktivnosti, odnosno popularizaciji domaćih proizvoda, a istovremeno svojim radom obogaćuju turističku ponudu grada jer znamo da ove manifestacije višu nisu lokalnog, već međunarodnog karaktera.” istakla jeTimea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.


Komentari

Napravi NalogPrijavi se