Slobodan
05-09-2018
0

Izložbu su činili radovi rađeni u dekupaž tehnici, aplikaciji od tekstila, perja, modelovanog kartona, perlica i poslikavani radovi u gipsu koje čine izlivene strukture reljefa lica.

 

Direktor  Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, objasnio je da su maske samo jedna od  tehnika, koje se primenjuju u radno-okupacionoj terapiji u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Ponosan sam na to koliko se mi bavimo slobodnim vremenom korisnika, to zaista jeste jedna od važnih stvari o kojoj treba voditi računa. Ponosan sam što radovi nastaju u okviru Doma za negu, gde su smeštena teško obolela lica i tako pokazujemo da svako nosi neku umetnost ili sklonost samo je treba pronaći na pravi način. Uloga naših radno-okupacionih terapeuta je da pronađu to što je sakriveno u dušama korisnika i ponosan sam što su uspeli da pronađu ovaj mali deo duše koji je naslikan na ovim maskama - rekao je Ivanišević.

 

Izložbu je otvorio Ilija Đukanović, član Gradskog veća i najavio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava aktivnosti Gerontološkog centra.

 

- Drago mi je što u Gerontološkim klubovima imamo korisnike sa kreativnim duhom. Kao Grad uvek ćemo podržavati ovakve aktivnosti i više puta sam najavljivao da ćemo  proširiti aktivnosti gerontoloških klubova, da ćemo povećati njihov broj i gledaćemo da naredne godine izdvojimo više sredstava u budžetu za socijalna pitanja i socijalnu zaštitu.  - poručio je Đukanović.

 

Autorka izložbe, Jasmina Đurišić, radni vek provela je na RTS kao šminker i masker. Već osam godina ona je korisnica Gerontološkog centra i sada u okviru radno-okupacione terapije izrađuje maske.

 

L. Marjanov


Komentari

Napravi NalogPrijavi se