Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Maturanti oduševili Subotičane
  Za kraj škole otplesali Šostakovičev valcer
  27.05.2017.

  Oko 200 maturanata svih subotičkih srednjih škola otplesalo je u centru grada valcer Dmitrija Šostakoviča.

  Maturski ples organizovala je Kancelarija za mlade (KZM), Muzička škola i Aktiv direktora srednjih škola, a maturante je za nastup pripremalo nekoliko koreografa.

  5396_1.jpg   - Kada smo pre tri godine počeli da organizujemo maturski ples radili smo ga drugačije od drugih gradova i u tom stilu smo i nastavili. Ali videćemo na koji način možemo da se priključimo i ostalim gradovima u nastupu. Koreografiju je uradila Maša Lukić sa svojom asistentkinjom Danicom Dobrilović i profesorkom Srednje muzičke škole Tamarom Brezovski – kaže Dejana Baltes, koordinatorka KZM.

  Pripreme su počele u januaru i po prvi put probe nisu organizovane u svim školama već su učenici od početka vežbali zajedno u jednoj školi zbog čega su bili uigraniji.

  - Zajednički ples i valcer na trgu je civilizovaniji i kulturniji način zabave od skakanja u fontane. Tužan sam zbog rastanka jer mnoge od drugara verovatno više nikada neću videti. Nije mi bilo teško da naučim korake, naprotiv, uživao sam u pripremi i zadovoljan sam nastupom – kaže Stefan, maturant Politehničke škole.

  Andreja, maturantkinja Gimnazije „Svetozar Marković“ kaže da je maturski valcer u gradu jedinstvena ideja.

  - Još uvek nisam sabrala utiske, ali osećam da sam i srećna i tužna zbog rastanka sa drugarima. Srećna sam što sam bila deo ove jedinstvene manifestacije i što je nastup uspeo.

  5396_2.jpg

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja