Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Starešina Svetovaznesenjskog hrama Dragan Stokin najavio Spasovdanske svečanosti
  Spasovdanska litija blagovesti u centru Subotice
  26.05.2017.

  Hramovnu slavu, povodom Spasovdana, praznika Srpske pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, koja se obeležava četiri dana, od 25. do 28 maja, duhovnim i kulturnim manifestacijama i liturgijom, najavili su u Gradskoj kući protonamesnik i starešina Svetovaznesenjskog hrama Dragan Stokin i profesorka Dragana Nikolić, dirigent hora Sveti Roman Melod.

  5391_1.jpgSrpska pravoslavna crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, obeležiće ove godine hramovnu slavu Spasovdan, u okviru Spasovdanskih svečanosti, od četvrtka, 25. maja do nedelje, 28. maja, a kako je najavio na konferenciji protonamesnik i starešina Svetovaznesenjskog hrama Dragan Stokin, u porti Hrama nastupiće crkveni horovi i biće održana liturgija, dok će SKC „Sveti Sava“ biti održane duhovne tribine, a nastupiće i hor Sveti Roman Melod uz dirigentkinju profesorku Draganu Nikolić.

  Proslava Hramovne slave počela je na Spasovdan liturgijom u devet sati, u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, a zatim je litija prošla i centralnim gradskim ulicama.

  - Bez liturgije bi svako događanje bilo efemerni dašak, stoga svi vernici koji se iskreno pomole za spasenje, nakon toga će prisustvovati blagosiljanju žita, sa željom da prizovemo blagoslov Gospodnji, na svako zemaljsko dobro. Litija je svojevrsna oda i hod radosti, kojom mi noseći barjake pobede života na smrću, lepote nad ružnim, dobra nad zlim, blagovestimo svim ljudima koje sretnemo u hodu, poručio je protonamesnik Dragan Stokin, starešina Svetovaznesenjskog hrama.

  5391_2.jpgCrkveni hor „Sveti Roman Melod“ treću godinu organizuje program u slavu Spasovdana, a sinoć je u porti Hrama postavljena bina, na kojoj će se naredna tri dana održati duhovni program, dok će u SKC Sveti Sava biti organizovan i kulturni program.

  Dragana Nikolić, dirigent Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“ istakla je da je za 25. maj organizovan nastup folklora, etno grupe i recitovanja.

  —Večeras, petak, 26. maja, u SKC „Sveti Sava“, sa početkom od 19 časova, biće organizovano veče horske muzike, gde će Crkveni hor „Sveti Roman Melod“ održati svoj koncert, a u drugom delu će nastupiti hor iz Beograda „Srbski pravoslavni pojci“, koji će biti naši gosti, najavila je Dragana Nikolić.

  U subotu, 27. maja, takođe u SKC-u, u 19 časova prof. Aleksandar Đakovac sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, održaće duhovnu tribinu. Završetak Spasovdanskih svečanosti je u prostorijama SKC „Sveti Sava“. U nedelju sa početkom od 19 časova gostovaće muški hor „Sveti Serafim Sarovski“ iz Zrenjanina, koji je subotička publika već slušala u Subotici.

  —Svake godine se trudimo da program bude različit, a posetiocima zanimljiv, istakla je dirigentkinja Dragana Nikolić.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja