Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Privredna komora Srbije-Ministarstvo za turizam u RPK SUbotica organizovali juče edukativni skup
  Bolja primena zakona u turizmu
  21.05.2017.

  U uvodnom delu učesnicima radionice obratila se Dragana Šabić, zamenik sekretara Udruženja za turizam, a bilo je reči i o konkursima za subvencije i kredite za unapređenje turizma i primene Zakona o imenama i dopunama zakona o turizmu.

  Privredna komora Srbije- Udruženje za turizam i regionalne privredne komore u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije nastavljaju sa veoma uspešnom praksom organizovanja edukativnih skupova za članice, u cilju boljeg razumevanja i lakše primene zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti turizma.

  5369_1.jpg 

  — Zakon dosta ingerencija prenosi na lokalnu samoupravu, posebno u inspekcijskim poslovima nadzora, ali pošto u praksi još još nije potpuno primenjiv, današnjem skupu trebalo je da prisustvuju predstavnici lokalne samouprave, kako bi članovima lakše objasnili njegovu primenu – rekla je Šabić.

  Subvencije, odnosno nepovratna sredstva, pre svega, namenjena su javnim preduzećima, dok privredni subjekati mogu da koriste kredite za raznorazne projekte.

  —Prošle godine gotovo da nije bilo projekata koji su ispunjavali sve uslove, te je značajno da turistički delatnici osmisle dobar projekat, ali i da podnesu kompletnu dokumentaciju, navela je Dragana Šabić.

  Za 2017. godinu predviđena sredstva na ime subvencija su preko 100.000 evra, dok na ime kredita iznose 10.000 evra.

  Privredna komora Srbije- Udruženje za turizam i RPK Subotica, Sombor i Kikinda, zajedno sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije Republike Srbije organizuju u RPK Subotica skup, na kojem će biti razmatrane sledeće teme: Konkursi za subvencije i kredite za unapređenje turizma, a o temi će govoriti Mira Dudić, samostalni savetnik u MTTT .

  Druga tema je Primena Zakona o izmenama i dopunama zakona o turizmu, a o temi će govoriti Vera Rovčanin Orlović, viši savetnik u MTTT.

  —Ljudi koji se bave turizmom su veoma agilni u praćenju konkursa i javnih poziva, tako da mogu reći da turistički delatnici sa ovog područja vrlo uredno prate konkurse koje objavljujemo, rekao je Nebojša Ševo, kordinator za usluge RPK Subotica, i naglasio da su turistički radnici ove regije dobro obavešteni, kada su konkursi i javni pozivi u pitanju.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja