Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Delegacija iz Subotice 25. maja će posetiti Kuću cveća i poneti štafetu iz Subotice
  Proslava Dana mladosti u Mini Jugoslaviji
  20.05.2017.

  Blaško Gabrić, osnivač i predsednik Četvrte Mini Jugoslavioje najavljuje proslavu Dana mladosti, koju ove godine zajedno organizuju sa Centrom Tito. Proslava se održava 25. maja u Beogradu, gde će otići delegacija iz Subotice, dok će u Subotici proslava biti održana u nedelju 21. maja, na prostoru Mini Jugoslavije!

  5365_1.jpg
  Blaško Gabrić

  Ovogodišnja proslava Dana mladosti u Subotici će biti obeležena 21. maja, u nedelju od deset sati, uz sportska takmičenja u malom fudbalu i šahu. razlog što će proslava biti održana četiri dana ranije je, što je 25. maj radni dan, a mnogi građani žele da budu tog dana i u Kući cveća, pa su organizatori odlučili da blagovremeno obaveste Subotičane o vremenu obeležavanja proslave.

  —Ranijih godina su organizatori proslave Dana mladosti organizovali nošenje štafete za Beograd, a grupno se odlazilo autobusom. Ove godine odlazak je organizovan vozom, a delegacija iz subotice će nositi i štafetu. Svi koji žele da posete Kuću cveća, 25. maja u četvrtak, ujutro u 5 sati i 15 minuta bi trebalo da budu na Željezničkoj stanici, radi evidencije. Odlazak je planiran poslovnim vozom u 5 sati i 30 minuta, a troškove karte snosi svako za sebe. Povratak iz Kuće cveća i obilaska Muzeja Jugoslavije je u vozom u 17 sati i 30 minuta iz Beograda, gde je organizovano i druženje sa jugonostalgičarima iz bivših republika Juge, najavljuje Blaško Gabrić.

  U Subotici u nedelju će biti organizovana sportska takmičenja, šahovski turnir, svi zainteresovani šahisti bi trebalo da ponesu svoje table i satove. Organizuje se turnir po švajcarskom sistemu u šest kola, deset minuta po igraču. Drugog maja, povodom Dana rada, učestvovalo je 55 šahista, a pobednik ej bio internacionalni majstor Nađheđeši Balind.

  Planirano je takmičenje u malom fudbalu, a svi zainteresovani timovi treba da se prijave pre deset sati. Organizuje se i kuvanje vojničkog pasulja, po ceni od 250 dinara, druženje uz napitke i jelo po popularnim cenama.

  Predviđen je i kulturno umetnički program, pa će od učesnika zavisiti i trajanje proslave.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja