Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 26.05.2017. Petak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
Subotica bila domaćin Prvenstva Evrope u karateu
Preko 1.400 takmičara
17.05.2017.

Subotica je ponovo bila centar karatea, od petka, 5. maja, do nedelje, 7. maja, kroz grad na severu Bačke prodefilovalo je više od 1.400 takmičara iz 20-tak zemalja Evrope. Koliko je takmičenje bilo masovno, govore i zvaničnici Svetske šotokan karate organizacije, koji ističu da je ovo, posle 23. Svetskog prvenstva koje je održano u Subotici pre dve godine, najveće i najbolje organizovano Evropsko prvenstvo do sada. Subotičani su se potrudili da opravdaju uazano poverenje Saveza, te su bili pravi sportsko- turistički centar.

5354_1.jpg

Manifestacija je svečano otvorena u Hali sportova, a prisutne je pozdravio Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije, te se zahvalio svima koji su pomogli da se takmičenje održi:

– Želeo bih da se zahvalim Svetskoj Šotokan karate DO organizaciji Ujedinjenih nacija na ukazanom poverenju, što smo ponovo nakon dve godine od organizacije Prvenstva sveta dobili priliku da budemo domaćini i Evropskog šampionata. To samo govori da smo se pokazali kao dobri organizatori i da svetska Šotokan karate DO organizacija ima veliko poverenje u nas. Želeo bih da se zahvalim Gradu Subotici i predsedniku Organizacionog odbora Branislavu Joki koji su nas podržali i omogućili da se ovakvo takmičenje održi u Subotic – istakao je Ćopić.

U generalnom plasmanu zlato je osvojila reprezentacija Rumunije, srebro je pripalo reprezentaciji Bugarske, a bronzana medalja reprezentaciji Srbije.

Takmičari Karate kluba Enpi ostvarili su više nego odlične rezultate na Evropskom šampionatu.

Najvažnije medalje na šampionatu su one ostvarene u ekipnom takmičenju u borbama, a upravo su tu takmičari Enpija dali najveći doprinos:

Seniori – Ilija Vučković (1. mesto); juniori: 1. mesto – Vladan Grbić i Dragoslav Jovičić; juniorke: 1.mesto – Sanja Grbić i kadetkinje: 1. mesto – Sofija Arsić, Ines Barašević i Bjanka Stojanović.

Važno je napomenuti i pojedinačne uspehe subotičkih takmičara iz KK Enpi koji su na ovom Prvenstvu ostvarili veliki uspeh: Ines Barašević – 1. mesto, borbe pojedinačno kadetkinje, Sofija Arsić – 2. mesto, borbe pojedinačno kadetkinje, Dragoslav Jovičić – 2. mesto, borbe pojedinačno juniori, Belina Nemanja – 2. mesto borbe pojedinačno nade (teška kategorija), Buljovčić Dario –2. mesto borbe pojedinačno nade (srednja kategorija), Nađa Cvijin – 2. mesto borbe pojedinačno nade, Marko Nikolić – 2. mesto kate pojedinačno – pioniri, Pokornić Ognjen – 3. mesto borbe pojedinačno nade (srednja kategorija) i Sanja Grbić –3. mesto pojedinačno.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja