Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Subotica bila domaćin Prvenstva Evrope u karateu
  Preko 1.400 takmičara
  17.05.2017.

  Subotica je ponovo bila centar karatea, od petka, 5. maja, do nedelje, 7. maja, kroz grad na severu Bačke prodefilovalo je više od 1.400 takmičara iz 20-tak zemalja Evrope. Koliko je takmičenje bilo masovno, govore i zvaničnici Svetske šotokan karate organizacije, koji ističu da je ovo, posle 23. Svetskog prvenstva koje je održano u Subotici pre dve godine, najveće i najbolje organizovano Evropsko prvenstvo do sada. Subotičani su se potrudili da opravdaju uazano poverenje Saveza, te su bili pravi sportsko- turistički centar.

  5354_1.jpg

  Manifestacija je svečano otvorena u Hali sportova, a prisutne je pozdravio Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije, te se zahvalio svima koji su pomogli da se takmičenje održi:

  – Želeo bih da se zahvalim Svetskoj Šotokan karate DO organizaciji Ujedinjenih nacija na ukazanom poverenju, što smo ponovo nakon dve godine od organizacije Prvenstva sveta dobili priliku da budemo domaćini i Evropskog šampionata. To samo govori da smo se pokazali kao dobri organizatori i da svetska Šotokan karate DO organizacija ima veliko poverenje u nas. Želeo bih da se zahvalim Gradu Subotici i predsedniku Organizacionog odbora Branislavu Joki koji su nas podržali i omogućili da se ovakvo takmičenje održi u Subotic – istakao je Ćopić.

  U generalnom plasmanu zlato je osvojila reprezentacija Rumunije, srebro je pripalo reprezentaciji Bugarske, a bronzana medalja reprezentaciji Srbije.

  Takmičari Karate kluba Enpi ostvarili su više nego odlične rezultate na Evropskom šampionatu.

  Najvažnije medalje na šampionatu su one ostvarene u ekipnom takmičenju u borbama, a upravo su tu takmičari Enpija dali najveći doprinos:

  Seniori – Ilija Vučković (1. mesto); juniori: 1. mesto – Vladan Grbić i Dragoslav Jovičić; juniorke: 1.mesto – Sanja Grbić i kadetkinje: 1. mesto – Sofija Arsić, Ines Barašević i Bjanka Stojanović.

  Važno je napomenuti i pojedinačne uspehe subotičkih takmičara iz KK Enpi koji su na ovom Prvenstvu ostvarili veliki uspeh: Ines Barašević – 1. mesto, borbe pojedinačno kadetkinje, Sofija Arsić – 2. mesto, borbe pojedinačno kadetkinje, Dragoslav Jovičić – 2. mesto, borbe pojedinačno juniori, Belina Nemanja – 2. mesto borbe pojedinačno nade (teška kategorija), Buljovčić Dario –2. mesto borbe pojedinačno nade (srednja kategorija), Nađa Cvijin – 2. mesto borbe pojedinačno nade, Marko Nikolić – 2. mesto kate pojedinačno – pioniri, Pokornić Ognjen – 3. mesto borbe pojedinačno nade (srednja kategorija) i Sanja Grbić –3. mesto pojedinačno.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja