Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 26.05.2017. Petak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Grad
U Subotici obeležen Dan pobede nad fašizmom
Za slobodu zemlje, život dalo 1,7 miliona predaka
17.05.2017.

Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma i odavanjem počasti stradalima u Drugom svetskom ratu, Subotica je obeležila Dan pobede nad fašizmom, 9 maj, a gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je podsetio da je ogroman doprinos Subotičana borbi za slobodu

 5353_1.jpg

Pre 72 godine, 9. maja, okončan je Drugi svetski rat, u kom je živote izgubilo preko 55 miliona ljudi, ali Srbija je uprkos žrtvama, među onim zemljama koje mogu da budu ponosne na svoju ulogu svrstavanja u koaliciju antifašističkih zemalja, koje su izvojevale pobedu nad fašizmom, rekao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban.

Gradonačelnik Grada Subotice je istakao, da je doprinos Subotičana borbi za slobodu ogroman, jer su mnoge žrtve rata dale svoje živote, da bi njihovi potomci živeli u slobodi, bez fašističkog jarma.

Potpredsednik SUBNOR-a, Radmilo Todosijević, podsetio je da čak milion i sedamsto hiljada poginulih sa prostora bivše Jugoslavije, i naglasio da je to ogromna žrtva naših predaka, za oslobođenje zemlje od fašističke okupacije.

Polaganjem venaca i minutom ćutanja, senima palih boraca poštu su odali čelnici Grada Subotice, gradonačelnik Bogdan Laban, načelnik Sevrenobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, predstavnici diplomatskog kora, delegacija SUBNOR- a, kao i potomci boraca NOB-a, a u velikom broju počast su odali i građani Subotice.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja