Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Dve medalje rvača Spartaka na Prvenstvu Evrope
  Štefaneku srebro, Maksimoviću bronza
  16.05.2017.

  Od tri medalje koliko su srpski reprezentativci osvojili na Prvenstvu Evrope u borbama grčko- rimskim stiglom koje je završeno u nedelju, dve su stigle u subotički Spartak – Davor Štefanek je osvojio drugo mesto u kategoriji do 66 kg, dok je Aleksandar Maksimović bio treći među borcima do 71 kg.

  5350_1.jpg

  Najviše pažnje bilo je, naravno, usmereno na Štefaneka koji je imao jedinstvenu priliku da sjajnu karijeru zaokruži sa tri velika zlatna (Prvenstvo Evrope, Prvenstvo sveta, Olimpijada). Sve je dobro počelo po rvača iz Subotice. Prvo je, u kvalifikacijama, savladao takmičara Švajcarske Andreasa Vetša tehničkim tušem, u osmini finala je sa 5:2 bio bolji od Aleksandrsa Jurkjansa iz Letonije, u četvrtfinalu je tušem ekspresno savladao mađarskog predstavnika Matu Krasznaija, da bi borbu za zlato osigurao pobedom protiv Soslana Daurova (Belorusija) sa 4:1.

  Usledila je borba za zlatnu medalju, a rival je bio Artem Surkov iz Rusije, pre dve godine prvak Evrope. Štefanek je protiv sebe imao odličnog rivala, koji je imao i prednost u visini, što je, čini se, bio dodatni problem za takmičara iz Subotice. Ipak, Štefanek je bio taj koji je prvi nagovestio dobar zahvat. Uspeo je da uhvati Rusa, a potom ga je naglo ispustio, žalio se da ga je rival ugrizao. Sudije su ostale neme, borba je nastavljenja, a ključnu prednost Rus stvara u drugoj rundi. U borbi na „sve ili ništa” Štefanek je do kraja dosta rizikovao, što Surkov koristi da tehničkim tušem dođe do zlata.

  Aleksandar Maksimović je beležio dobre rezultate do četvrtfinala, gde ga je savladao Belorus Liak. Kako je rival stigao do finala, povukao je Maksimovića u repasaž. U dodatnom delu takmičenja Maksimović je tušem savladao Slovaka Leosa Drmolu, da bi u borbi za bronzu bio bolji od Evrika Nikoghosiana iz Francuske sa 2:1.

  U kategoriji do 85 kg Dejan Franjković je odlično počeo svoj nastup, savladao je u kvalifikacijama Davita Chakvetadzea iz Rusije, inače olimpijskog šampiona, sa 7:4, ali je u osmini finala poražen od Maksima Manukiana iz Jermenije sa 0:2.

  Treću medalju za Srbiju osvojio je Kristijan Fris, Senćanin u dresu Proletera iz Zrenjanina bio je prvi u kategoriji do 59 kg.

  Medalje najboljima uručili su Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine Republike Srbije i Igor Mirović predsednik Organizacionog Odbora Evropskog Prvenstva.

  Prijem kod premijera

  Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je srpske rvače Kristijana Frisa, Davora Štefaneka i Aleksandra Maksimovića, koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju, koje je održano u Novom Sadu. Susretu, koji je održan u zgradi Vlade Srbije, prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

  Stiglo i zlato

  Na svom facebook profilu, nakon finalne borbe, Davor Štefanek se zahvalio svima na čestitkama na evropskom srebru i dodao: „Nije zlato, ali biće još evropskih”, a time je i nagovestio da će napasti ponovo evropsko zlato.

  No, njemu je svega nekoliko dana stiglo najveće zlato, postao je ponosni otac malog Matije, zajedno sa suprugom Dolores.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja