Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Reagovanje UGS Solidarnost na saopštenje preduzeća Advance Seed DOO Subotica
  Zbog neplaćenih doprinosa, radnici ne mogu u penziju
  13.05.2017.

  UG Solidarnost je, na osnovu odredbi Zakona o informisanju, uputilo medijima saopštenje kojim demantuje tvrdnje "Advance Seed"-a DOO Subotica, u saopštenju objavljenom u broju 9, od 28. aprila 2017. godine. Reagovanje UG Solidarnost odnosi se prevashodno na izjave preduzeća Advance Seed DOO Subotica, čiji predstavnici tvrde u objavljenom saopštenju „ da ta firma nema nikakve obaveze prema bivšim zaposlenima u preduzeću "Agroseme Panonija" AD Subotica.

  5338_1.jpg 

  — "Advance Seed" je neovlašćeno i nezakonito koristio opremu u vlasništvu Agroseme Panonija, duže od dve godine. Po rečima bivšeg direktora "Agroseme Panonija" Jovana Šarovića, postojao je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je važio od 1.aprila 2015. godine do 21. aprila 2016. godine, odnosno do momenta otvaranja stečaja u "Agroseme Panoniji". Prema tom Ugovoru, navodno "Advance Seed" je imao pravo da koristi opremu u vlasništvu "Agroseme Panonije", a radnici "Agroseme Panonije" da koriste objekte koje je "Advance Seed" prethodno bio otkupio. Od tog Ugovora, "Advance Seed" i danas koristi opremu (uređaje) "Agroseme Panonije", dok su radnici tog preduzeća isterani na ulicu i bio im je zabranjen ulazak u krug preduzeća. Skoro svi radnici "Agroseme Panonije", koji su inače osnovali i izgradili to preduzeće i bili u njemu zaposleni skoro celi svoj radni vek, ostavljeni su bez ikakve nadoknade sedam meseci, jer su prijavljeni Službi za zapošljavanje tek od 1.januara 2016. godine, tvrde u demantiju Vanja Dragojlović, predsednik UGS Solidarnost i Katarina Dulić, ispred bivših radnika "Agrosemena Panonija”.

  U demantiju navode i da „stečajni pravnik "Agrosemena Panonije" Slobodan Ostojić nije zaključio ugovor sa "Advance Seed" o zakupu opreme vlasništva "Agroseme Panonije" sve do 6. marta 2017”.

  —Ali i tada je Ugovor zaključen po sasvim neprimerenoj ceni. Nemamo informaciju da li "Advance Seed" otplaćuje ugovorenu naknadu za korišćenje opreme u periodu od 21.4.2016. do 6.3.2017, što mu je odobreno na odloženo plaćanje do 1.10.2017. godine. Što se tiče sekundarne poreske obaveze, iskazane u vrednosti od 22.404.262,23 dinara, koju je Poreska uprava Subotica odredila "Advance Seed"-u, a koja se odnosi na neplaćanje poreza i doprinosa za zaposlene "Agroseme Panonije" pre otvaranja stečaja, "Advance Seed" Subotica trebalo bi da zna, zašto mu je određena sekundarna poreska obaveza. Zbog neplaćenih doprinosa radnici nisu mogli da odu, u inače, zasluženu penziju. Mi bivši radnici "Agrosemena Panonija" AD u stečaju, ukazivali smo na nepravilnosti u postupku stečaja stečajnom upravniku "Agroseme Panonije" i stečajnom sudiji, a oglašavali smo se tim povodom i sredstvima informisanja i o tome su građani Subotice obavešteni, kažu u svom reagovanju bivši radnici "Agrosemena Panonija" i UGS Solidarnost.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja