Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  U toku je Prvenstvo Evrope u rvanju za seniore
  Zlato koje nedostaje
  10.05.2017.

  Sa sedam medalja osvojenih na prvenstvima Evrope, sveta i na olimpijskim igrama Davor Štefanek je već sada najbolji rvač Srbije. Nadvisio je Štefanek svoje prethodnike, Damnjanovića, Petkovića i ostale, ali mu za savršen skor nedostaje još jedna medalja – zlatna sa Prvenstva Evrope. Davor je stigao do svetskog zlata 2014. godine u Taškentu, prošle godine je bio prvi na Olimpijskim igrama u Brazilu, a predstojećeg vikenda, na Prvenstvu Evrope u rvanju za seniore, imaće priliku da u Novom Sadu osvoji i evropskom zlato.

   5327_1.jpg
  Posle Taškenta i Rija, prijalo bi mu zlato iz Novog Sada

  Prvenstvo Evrope počelo je još u utorak, 2. maja, kroz neolimpijske discipline, usledilo je takmičenje u slobodnom stilu, a za vikend sledi ono najvažnije, borbe u grčko- rimskom stilu gde Spartak ima tri favorita, pored Štefaneka tu su Aleksandar Maksimović i Dejan Franjković.

  Preko strunjača SPENS-a u Novom Sadu će do kraja takmičenja preći preko 1.000 takmičara iz 38 zemalja, ali je jasno da će domaća publika najviše navijati za Štefaneka koji bi evropskim zlatom zadao gotovo nemoguć zadatak svim pratiocima.

  Kao i prilikom najava ranijih takmičenja Štefanek je govorio da je sve moguće, da može da se desi da ispadne u prvom kolu, ali da može i do zlata. Verujemo da je znatno bliži ovom drugom ishodu, jer je iza njega ponovo period sjajnog rada sa reprezentacijom Srbije

  – Moj san je da u Novom Sadu pred mojim navijačima u mojoj zemlji osvojim još jedno zlato za Srbiju i da onda mirne duše kažem zbogom sportu koji mi je u prošloj godini doneo puno radosti. Mislim da je takmičenje u kome je naša zemlja organizator, dobra prilika da pokažemo da smo zaista rvačka velesila u Evropi. Pozivam sve navijače, da dođu i podrže nas u još jednom velikom projektu – kazao je Štefanek u izjavi koju prenosi „Politika”.

  Štefanek nastupa u kategoriji do 66 kilograma, a prema podacima sa zvaničnog sajta Svetske rvačke federacije, imaće dvadeset i četiri rivala koji počinju nadmetanje u ovoj kategoriji. Tu su Karen Aslanjan (Jermenija), Kamran Mamadov (Azerbjedžan), Sanan Sulejmanov (Azerbejdžan), Soslan Daurov (Belorusija), Dejvid Tihomirov (Bugarska), Danijel Janečić (Hrvatska), Mihal Novak (Češka), Frederik Bjerhus (Danska), Hrakija Malkasian (Francuska), Goga Gogiberašvili (Gruzija), Mihael Vidmajer (Nemačka), Mate Krasnai (Mađarska), Aleksandras Jurkjans (Letonija), Edgaras Venckailitis (Litvanija), Valentin Petić (Makedonija), Pal Erik Gundersen (Norveška), Mateus Bernatek (Poljska), Mihail Mihut (Rumunija), Artem Surkov (Rusija), Flavio Frojlers (Švajcarska), Andrea Vetš (Švajcarska), Oskar Erlandson (Švedska), Atakan Juksel (Turska) i Parviz Nasibov (Ukrajina).

  Štefanekove medalje

  Prvu seniorsku medalju Davor Štefanek je osvojio 2004. godina, a bila je to srebrna medalja sa Prvenstva Evrope u Haparandi. Srebrni na Prvenstvu Evrope Štefanek je bio i 2016. godine u Rigi, a 2008. u Tampereu i 2012. u Beogradu bio je treći. Na Prvenstvu sveta 2014. godine u Taškentu bio je prvi, a godinu dana kasnije u Las Vegasu treći. Konačno, najvredniju medalju, zlatnu sa Olimpijskih igara u Riju, osvojio je 2016. godine.

  Besplatan prevoz

  Rvački klub Spartak će na Prvenstvu Evrope imati tri predstavnika ovog vikenda, a u cilju da i Subotičani vide, nadaju se svi, put do medalja, stiže obaveštenje da će RK Spartak organizovati besplatan prevoz do Novog Sada. U subotu i nedelju, 6. i 7. maja, po dva autobusa će kretati u 7 sati ujutru ispred Hale sportova, dok će povratak biti nakon finalnih takmičenja (takmičenje počinje u 10 sati, a početak finala u 19 sati). Rezervacije se mogu izvršiti na telefon 060/553.84-24 (Damir Štefanek), a ulaz na takmičenje je takođe besplatan.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja