Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Uskoro počinje rekonstrukcija kluba „Centar 1“ Gerontološkog centra
  Bezbednost korisnika - bolja
  10.05.2017.

  Gerontološki klub „Centar 1“ od juna počinje sa radovima na krovu. U Gerontološkom centru Subotica kažu da se radovi izvode zbog dotrajalosti krova na objektu, a da će nakon završetka, bezbednost korisnika biti poboljšana.

  5325_1.jpgZbog krova na objektu Gerontološki klub „Centar 1“, koji je u izuzetno lošem stanju, u junu će početi radovi na istom, potvrđeno nam je u Gerontološkom centru Subotica.

  Sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su zahvaljujući IPA projektu prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, a u okviru projekta, biće oformljena i Regionalna akademija za obuku negovatelja.

  — Za vreme rekonstrukcije, Gerontološki klub „Centar 1“ biće zatvoren, međutim usluge će se i dalje pružati u istom obimu i za isti broj korisnika. Korisnicma usluga Gerontološkog centra 1, za vreme rekonstrukcije objekta, usluge će biti pružane u najbližim susednim objektima, odnosno u GC „Centar 2“ i u GC „Bajnat“— kaže za naš list Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

  Nosilac projekta po osnovu kojeg će biti izvođeni radovi na krovu kluba „Centar 1“ je Gerontološki centar Subotica, uz učešće gerontoloških centara Apatin, Osijek, kao i Đakovo. Za rekonstrukciju Gerontološkog kluba „Centar 1“ u Subotici, opredeljena su sredstva u iznosu od 300.000 evra.

  — Završetak radova na objektu očekujemo do početka jeseni, a benefit za korisnike je što će oni imati daleko bolju bezbednost za vreme boravka u tom klubu, dok će i sam objekat dobiti na estetici — ističe Balažević.

  Akademija za negovatelje biće prva zvanična institucija koja će obučavati negovatelje, a očekuje se da obuke za negovatelje, u okviru Regionalne akademije, počnu u jesen.

  Kako procenjuju u Gerontološkom centru, početkom naredne godine, sa Akademije će izaći prva generacija negovatelja.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja