Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Kulturom protiv nasilja
  Pripreme za treći festival „Glas anđela – Tijana Jurić“
  07.05.2017.

  Fondacija „Tijana Jurić“, čiji je osnivač Igor Jurić, otac svirepo ubijene devojčice Tijane (15), pozvala je mlade i talentovanu decu da se prijave za audicije za treći festival pod nazivom „Glas anđela – Tijana Jurić“.

  5314_1.jpgPod sloganom „Kulturom protiv nasilja“ takmičarski program manifestacije posvećene deci koja vole i pevaju etno muziku zakazan je za 1. juli, kao i prošle godine, u Bajmoku pored Subotice, a prvi festival održan je u mestu Svetozar Miletić.

  Za audicije u Somboru 12. maja, Beogradu 13. maja i Kraljevu 14. maja, za koje prijave traju do 10. maja, biće izabrano deset takmičara. Prema rečima organizatora, muzičke talente očekuju vredne i lepe nagrade.

  - Festival će ove godine trajati nedelju dana i u okviru njega će biti organizovane likovne, dramske i muzičke radionice. U glavnom programu gost će biti Dejan Petrović i njegov „Big Bend“, a prvog dana gostuju glumci Nataša Ninković i Zoran Cvijanović sa predstavom „Prah“. Obezbedili smo vrednije nagrade nego prethodnih godina i stipendije će dobiti i pobednik i učesnik koji osvoji drugo mesto. Želja nam je da „Glas anđela – Tijana Jurić“ bude najeminentiji festival tradicionalne muzike u Srbiji – kaže Igor Jurić.

  Na prethodnim audicijama ovog festivala bilo je više od 300 dece, a Jurić sada očekuje više prijava pošto je ove godina audicija zakazana u više gradova.

  - Apelujem na roditelje da nam pomognu da se kulturom borimo protiv nasilja, jer misija Fondacije „Tijana Jurić“ jeste bezbednost dece i mi se i na ovaj način borimo protiv tragedija, pogotovo u mestu kao što je Bajmok – kaže Igor Jurić.

  Organizacioni odbor etno festivala je saopštio da su prethodni susreti i nastupi najtalentovanijih mladih pevača bili praznik kulture i da je to osnovni motiv koji ih vodi u želji da manifestacija živi.

  - Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti tamburaški orkestar „Spomenar“ iz Sombora. Uslovi za prijavljivanje su da je takmičar starosne dobi do 16 godina, da peva etno pesme i saglasnost roditelja ili staratelja da nastupi. Najbolji takmičar biće nagrađen školskom stipendijom koja će se isplaćivati devet meseci u jednakim ratama. Takmičare koji osvoje drugo i treće mesto očekuju utešne, ali vredne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etno muzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom učesniku stipendiju za besplatno jednogodišnje školovanje – navodi se u saopštenju Fondacije „Tijana Jurić“.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja