Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Ervin Engi, iz Subotice osuđen na skoro maksimalnu kaznu, zbog nedozvoljenih polnih radnji
  Pedofilu iz Subotice 4,5 godine robije
  07.05.2017.

  Osnovni sud u Subotici doneo je presudu kojom je Ervina Engija (23) osudio na četiri godine i šest meseci zatvora, zbog devet krivičnih dela nad maloletnicama, nad kojima je počinio nedozvoljene polne radnje.

  Maksimalno zaprećena kazna za takvo delo je pet godina, pa je prema rečima Daniela Kovača, portparola Osnovnog suda u Subotici, osumnjičeni dobio gotovo najvišu kaznu.

  5313_1.jpgVeštačenjem je konstatovano, prema Kovačevim rečima, da je kod Ervina u pitanju „poremećenost polne sklonosti.“

  -Ervin Engi je uhapšen prošle godine, u oktobru, zbog sumnje da je počinio više nedozvoljenih polnih radnji. Engi je vozeći bicikl, presretao maloletnice na ulici, zaustavljajući se pored njih na biciklu, uvek bi zatražio da mu pomognu. Kada bi devojke pridržale njegov bicikl, on bi iznenadno raskopčao ili skinuo odeću pred njima i obraćao im se pogrdnim rečima, kaže za Nove subotičke novine Daniel Kovač, portparol Osnovnog suda.

  Kovač objašnjava da je Ervin Engi uhapšen posle devetog slučaja istog krivičnog dela koje je ponavaljao na sličan način, a da je presudom Osnovnog suda osudjen na gotovo maksimalnu kaznu, na četiri godine i šest meseci zatvora, zbog krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, nad maloletnim licima.

  Sud se odlučio na takvu kaznu, jer se radi o maloletnim licima.

  -Sud se rukovodio zaštitom interesa maloletnih lica, a i psihijatrijsko veštačenje je ukazalo na određene poremećaje, u segmentu emocija i libida. Da je učinio još teže krivično delo bila bi mu izrečena mera mera bezbednosti, a ne osuđujuća presuda, objašnjava Kovač.

  Ovo nije prva presuda Ervinu Engiju. Prvi put je osuđen još 2012. godine i dobio uslovnu kaznu za zlostavljanje punoletne osobe.

  - Taj slučaj se odnosio na zlostavljanje i mučenje žene od četrdesetak godina. Tada je Ervin dobio tri meseca uslovne kazne, za to krivično delo prema oštećenoj, koju je u liftu prestravio, na sličan način kao što je ponovio drugih devet krivičnih dela. Uslovna kazna je podrazumevala , da u roku od godinu dana ne počini ponovo krivično delo, objašnjava Daniel Kovač.

  Kovač kaže da se kod optuženog radi o poremećaju, koji bi mogao da se leči lekovima i određenim terapijama, ali samo uz pristanak okrivljenog.

  Odluka o presudi Engiju od strane Osnovnog suda, na 4,5 godine zatvora, još nije pravosnažna, advokati okrivljenog imali su rok od osam dana na žalbu, ali je pritvor optuženom Engiju produžen, dok ne bude upućen na izdržavanje kazne zatvora.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja