Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Zašto su posečeni celtisi na Somborskom putu?
  Suva stabla, seča po planu!
  06.05.2017.

  U toku praznika, društvene mreže su se usijale od pitanja i komentara zbog sečenja nekoliko stogodišnjih stabala celtisa na Somborskom putu, u blizini bivše i srušene fabrike „Slavica“. Građani su burno reagovali, misleći da je u pitanju vandalizam i nečija samovolja da „proredi“ drveće iz ovih ili onih razloga.

  5310_1.jpg„Celtise smo posekli jer su bili suvi i neophodno ih je bilo ukloniti. Da se suše bilo je uočeno još 2015. godine, ali smo ovog proleća čekali da započne period vegetacije da bi se uverili kako im nema spasa. Uklanjanje suvih stabala, uz inspekcijsku konstataciju, mora se obaviti pre svega iz bezbednosnih razloga, tako smo samo ove godine, od januara, posekli ukupno dvadeset stabala“, rekao nam je Dejan Petrić, rukovodilac Radne jedinice „Zelenilo“ u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“.

  Tri drveta su posečena samo do određene visine, kaže Petrić, jer preduzeće ne raspolaže mašinom za vađenje korenja, tako da će, u zavisnosti od raspoloživih mogućnosti, njihovo vađenje i sadnja novih sadnica biti ostavljeni najverovatnije za ovu jesen. A što se tiče vlasnika pečenjare u pripremi koji je već postavio drveni „pladanj“ na jedan panj da bi ga, verovatno, iskoristio kao stolić (treći panj prema dubini), rukovodilac „Zelenila“ kaže da na to nema pravo i da je do inspekcije da reaguje.

  M R

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja