Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Patrijarh srpski Irinej u poseti Subotici, u razgovoru sa gradonačelnikom
  Irinej: Vera je bogatstvo za suživot 20 različitih naroda
  06.05.2017.

  Patrijarh srpski Irinej, boravio je u prvoj zvaničnoj poseti Subotici, 28. aprila, a u razgovoru sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, rekao da je Subotica Grad koji se rukovodi idealom hrišćanstva, jer u njoj skladnim životom živi 20 nacija, što je potvrda bogatstva različitih naroda koji zajedno žive i neguju različite kulture na istom prostoru.

  5308_1.jpg

  U Gradskoj kući, u susretu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, istakao je da je vera temelj na kojem bi trebalo graditi zajedništvo naroda.

  - Ovo je divan grad, jer u njemu živi 20 nacija, to nije nedostatak, nego bogatstvo naroda, koji žive sa raznim kulturama i nasleđem. Dobro je kada niko ne pati što nosi ime nekog naroda i bilo bi dobro da je tako u čitavoj našoj zajednici. Drago mi je što čujem da ovde vlada savršeno zajednički život svih nacija, a tako i treba da bude jer smo svi hrišćani i moramo da živimo jevanđelski. Kao što je i rekao jedan srpski pesnik „Brat je mio, ma koje vere bio“, a drago mi je što se to ostvaruje ovde kao realnost. Želim da ovaj grad na najbolji način vodi njegov gradonačelnik i na zadovoljstvo svih koji žive ovde, Srba i Mađara i svih drugih, jer je to ideal hrišćanstva, poručio je patrijarh srpski Irinej, koji je obišao i kulturne znamenitosti Subotice.

  - Upoznali smo našeg patrijarha sa gradskim kulturnim resursima, i preneli mu da više od 21 nacije skladno živi u Subotici, što može da bude pozitivan primer i Srbiji i Evropi. Lokalna samouprava jednako pomaže sve verske zajednice, na šta smo ponosni, istakao je Laban.

  Sa direktorom bolnice, dr Slobodanom Puškarom, patrijarh Irinej je svojom posetom obišao više odeljenja sa pacijentima i poželeo im ozdravljenje.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja