Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  U Muškom odbojkaškom klubu Spartak proslavili ulazak u Super ligu
  Povratak u staro društvo
  04.05.2017.

  U Muškom odbojkaškom klubu Spartak nadali su se pred baraž seriju da mogu do plasmana u Super ligu, ali verovatno ni najveći optimisti nisu mislili da će tri meča biti dovoljna Golubovima da izbace po prvi put iz domaće elite beogradski Partizan. Ako se izuzme prvi meč i ubedljiva pobeda Subotičana, ono što su pokazali u preostala dva meča, dokazalo je da su zaista materijal za viši rang.

  5302_1.jpg
  Duško Guslov pozdravio igrače, trenere...

  Na zajedničkom okupljanju koje je u MOK Spartak organizovano pred raspuštanje ekipe i kratku pauzu, još jednom je sumiran učinak u sezoni koja je počela sa mnogo nepoznanica, a završila se sjajnim rezultatom.

  – Čestitam igračima i stručnom štabu na sjajnoj sezoni. Izgubili smo samo dve utakmice, sa malo sreće mogli smo u Super ligu i direktno, ali je možda ovako, pobedom protiv Partizana, bilo slađe. I nije ovo ulazak Spartaka u Super ligu, ovo je samo povratak u elitu, nastavak kontinuiteta. Bili smo među prvim klubovima iz porodice Spartaka prilikom formiranja SDŽ „Spartak“ 1945. godine, dva puta vicešampioni stare Jugoslavije, šampioni 1975. godine i treći u Kupu šampiona Evrope godinu dana kasnije – istakao je Duško Guslov, predsednik MOK Spartak.

  U svom pozdravnom obraćanju Guslov se zahvalio lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, te članom Gradskog veća za sport i omladinu Nemanjom Simovićem, ali i predstavnicima JKP „Stadion“, medijima, naravno i sponzorima, a posebno je naglasio:

  – Ne smemo zaboraviti našeg potpredsednika Lazu Markovića i njegovu firmu „Nort inžinjering“, jer bi bez te podrške bilo teško govoriti o bilo kakvom kvalitetu u Spartaku. I on je deo ekipe bivših odbojkaša koji su u upravi, i trudimo se da održavamo trend da odbojku vode ljudi koji zaista vole ovaj sport.

  Čestitke su stigle i od člana GV Subotice zaduženog za sport i omladinu Nemanje Simovića.

  – Dobro došli u veliku porodicu superligaša iz Subotice. Iz nedelje u nedelju sam dobijao informacije da igrate sve bolje i bolje, a velika je stvar bila na kraju pobediti Partizan. Učinićemo sve što je u našoj moći da vaš klub dočeka sezonu što spremniji – dodaje Simović.

  Iza Golubova je zaista veliki posao, pogotovo ako se pogleda učinak u baraž seriji. Svaki naredni meč bivao je sve teži, a sve je to kulminiralo sa dramom u Beogradu.

  – Definitivno je to bio meč za „kidanje živaca“, ali i meč koji nam je na kraju doneo mnogo radosti. Iskreno, očekivao sam malo manje motivisan Partizan, posebno posle gubitka prvog seta, ali su momci pokazali da su sjajni igrači i da će biti vrhunski kada za to dođe vreme. Mi smo izvukli poslednje atome snage da dođemo do pobede, ali ne žalimo. Ovakve utakmice su i neophodne ako želite u viši rang – komentariše Igor Žakić, trener Spartaka.

  Nije se, istina, mogao naslutiti ovakav rasplet događaja prošlog leta kada su pripreme za upravo završenu sezonu počele.

  – Sve je počela malo „na vrat, na nos“, kasno smo počeli sa pripremama, bilo je dosta nepoznanica oko sastava, finansija, nismo znali hoće li momci moći da prihvate jak tempo rada... No, kada je sezona počela i kada su igrači stali na teren, sve je bilo nekako jasnije. Ovaj uspeh je nešto u šta smo moci i ja verovali od prvog momenta, ali je bilo potrebno da prođe nego vreme da počenmo i da pričamo o tome. Više faktora je odredilo ovu sezonu, a prvi je svakako rad u Subotici, to ne može niko da nam ospori. Momci su prihvatili moj sistem, verovali su u mene, ali i sopstvene mogućnosti. Prošle sezone nam je možda falilo malo timskog duha za plasman u Super ligu, a ovoga puta je to bio upravo detalj na vrhunskom nivou. I kroz najteže trenutke momci su se držali zajedno, i svih ovih 14 igrača koliko je treniralo zajedno su deo plasmana u Super ligu – nastavlja Žakić.

  Možda je i baraž seriju dobila bolja forma Spartaka. Golubovi su zbog jednog kiksa bili prinuđeni da konstatno jure bodove, rezultate, ne bi li sačekali možda kiks Mladog radnika. Kako ističe trener Subotičana, vrlo je moguće da je taj kiks odredio celu sezonu.

  – Taj poraz protiv Smedereva nas je trgao. Do tada smo odigrali nekoliko utakmica sa lakšim rivali, malo smo se uljuljkali. Nakon povratka u Suboticu sedeli smo zajedno tačno dva sata i petnaest minuta i pričali o utakmici. To je bio kao neki okidač za jedinstvo koje sam već spominjao. Od narednog treninga sve je izgledalo drugačije. Iz te utakmice smo mnogo naučili, zbog te utakmice smo i ušli u Super ligu.

  Svaki kraj je i novi početak, pa se odmah vezuje pitanje: „Kako u narednu sezonu?“

  – Igrači su dobili zasluženi odmor od desetak dana, a posle se vraćamo u salu. Radićemo na određenim propustima u igri, na fizičkoj spremi, sve u cilju da sezone ne dočekamo ne spremni. Na upravi je da obavi razgovor sa pojedinim igračima, a ideja je da se zadrži kostur tima. Ova ekipa ima šta da pokaže u višem rangu, a uz određena pojačanja i da bude dobar takmac u Super ligi – zaključio je Žakić.

  Spremni za nove izazove

  Uroš Kecman je kao kapiten vodio svoje saigrače na putu do povratka u Super ligu. I on se priseća početka sezone sa mnogo nepoznanica, pa čak i da je opstanak bio u jednom momentu primaran.

  – Kako smo počeli da pobeđujemo i kako je liga odmicala, a mi bivali sve bolji, tako se i cilj plasmana u viši rang nametnu. Išli smo kasnije svim snagama ka njegu i uspeli smo da ga ostvarimo kroz jednu fizički i psihički tešku seriju. Odigrali smo dva meča od po pet setova protiv mlade, ali veoma kvalitetne ekipe Partizana. Presudilo je naše zajedništvo, veći motiv, ali i iskustvo nas nekoliko starijih igrača u prelomnim setovima – ističe Kecman.

  I kapiten Subotičana naglašava odličnu atmosferu u ekipi, koja je takođe bila sve bolja, te da je momenat „fuzije“ svih igrača sredinom prvenstva okarakterisao borbu za Super ligu. Biće Kecman, sigurni smo, spreman da povede svoje saigrače i naredne sezone.

  – Malo ćemo na pauzu, pa se vraćamo radu. Videćemo ko će ostajati iz ove ekipe, da li će biti pojačanja, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe da naredne izazove u Super ligi dobro odradimo.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja