Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Blaško Gabrić, osnivač Mini Jugoslavije, najavljuje 2. maja obnovljenu proslavu jugonostalgičara
  Mini Juga okuplja ponovo svojih 8400 državljana
  03.05.2017.

  Mini Jugoslavija ponovo oživljava, poput Feniksa, na prostoru nekadašnje štamparije Globus, Blaška Gabrića, osnivača Mini Juge. Tradicionalno, 2. maja i ove godine će se okupiti jugonostalgičari iz Subotice i Srbije, pa se očekuje da ponovo oživi ideja, koja je zbog problema sa prostorom na kojem se nalazi Mini Juga gotovo ugašena!

  5299_1.jpgBlaško Gabrić podseća da je Mini Jugoslavija nedavno spašena, jer je jedna banka stavila hipoteku na imovinu, a prema njegovim rečima, kredit su otplatila dva Jugoslovena. Sada, kada ponovo oživljavaju tradicionalnu ideju, organizatori kažu da neće odustati od namere da od Mini Juge naprave turistički brend. - Prvih godina sa svih strana su stizali jugonostalgičari sa oznakama i simbolima koje su sačuvali iz vremena bivše države Jugoslavije. Na parkingu ispred Globusa, bilo je autobusa iz desetak okolnih država, jer se već pročulo i turistički i za to mesto i za ideju. Međutim, zbog više poroblema, jugonostalgičara je poslednjih nekoliko godina manje i ređe se okupljamo. Želju da to promenimo, da negujemo bratstvo i jedinstvo, kvalitetan rad i priznavanje radnika i rada, nismo izgubili, jer želimo ponovo sistem koji funkcioniše, u kojem običan ćovek može da radi i živi dostojno čoveka, ističe Blaško Gabrić, osnivač četvrte Mini Jugoslavije.

  Blaško kaže da je krajnji cilj, da neko od nadležnih u toj ideji prepozna turistički potencijal.

  - Zato pozivamo nadležne u Gradu, da nas podrže, da napravimo turistički brend kakav dolikuje Subotici, da privučemo turiste iz čitave Evrope,poručio je Blaško na konferenciji kojom je najavljena proslava 2. maja.

  Zanimljiv program će verovatno dovesti sve posetioce koji vole tradiciju jugoslovenstva, a biće i takmičenja u malom fudbalu za pionire, šahovski turnir memorijal „Geza Sekelj“. Nastupiće etno grupa „Koreni“, Aleksandar Toković, frulaš Cvijetin Milaković i orgestar Andrije Dimovića Žige, a za dobro raspoloženje pobrinuće se muzika „od Vardara pa do Triglava“. Kao i ranijih godina kuvaće se juneći gulaš i vojnički pasulj po simboličnoj ceni, pa će Mini Juga biti najpoznatiji piknik uz Palićki uranak, a očekuje se da će svih 8.400 „državljana”, koliko ih zvanično ima na tradicionalnom mestu proslaviti drugi dan Praznika rada.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja