Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U Crvenom krstu Subotica prezentovan Projekat o prevenciji vršnjačkog nasilja
  Radionicama do razumevanja
  03.05.2017.

  U Crvenom krstu Subotica početkom nedelje, predstavljen je Projekat „Prevencija vršnjačkog nasilja", čiji je cilj prepoznavanje i sprečavanje međuvršnjačkog nasilja. Projekat će realizovati Gradska organizacija Crvenog krsta uz podršku volontera učenika Srednje medicinske škole, a on će najpre biti sproveden u osnovnim školama „Sečenji Ištvan“ i „Matko Vuković“.

  5298_1.jpg

  Grad je prema rečima Nataše Aleksić, člana Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja, takođe podržao Projekat, najavivši da će se edukacija od septembra proširi i na druge škole. Aleksić je objasnila da su teme veoma zanimljive, a da su kako je rekla da roditelji jesu prvi lanac onoga što učimo i sa čim dolazimo u školu.

  Kroz vršnjačku edukaciju u okviru Projekta „Prevencija nasilničkog ponašanja“ osnovci će učiti o etičim i društvenim normama, a edukacija će biti organizovana kroz radioničarski rad po grupama, na srpskom i mađarskom jeziku. Edukacija će biti organizovana za učenike od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

  — U svojim planovima i programima imamo zacrtane teme koje upućuju na načine sprečavanja vršnjačkog nasilja, ali o ovoj temi nikada nije dovoljno govoriti - rekla je Vajs.

  Program kroz koji će učenici proći namenjen je prepoznavanju i sprečavanju različitih oblika vršnjačkog nasilja, kako u neposrednoj komunikaciji u svakodnevnom životu, tako i onlajn okruženju.

  — Cilj je da se mladi edukuju, da prepoznaju etičke norme finog ponašanja u svakodnevnom okruženju, da obrate pažnju na slabe, nemoćne, sebe i svoju porodicu, siromašne, obespravljene i društvo u celini. Akcenat je na ponašanju, da učenici kroz rad sa volonterima Crvenog krsta dođu do saznanja kako mogu da postanu bolji ljudi i budu na korist društvu uopšte. Sličan program se realizuje i u zemljama u okruženju - istakao je Predrag Milanović, saradnik Gradske organizacije Crvenog krsta i profesor Srednje medicinske škole.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja