Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Održana Skupština Stonoteniskog saveza Vojvodine
  Gavrilović predsednik Skupštine
  02.05.2017.

  U utorak, 18. aprila, održana je Skupština Stonoteniskog saveza Vojvodine, a tom prilikom je za novog predsednika Skupštine izabran Mirko Gavrilović iz Subotice.

  Gavrilović u razgovoru za „Subotičke novine” otkriva koji su mu bili motivi da ponuđenu kandidaturu i prihvati.

  5293_1.jpg– Ima više motiva, ali vodeći je da otvorimo Stonoteniski centar u Subotici. U principu mi već u imamo takvu infrastrukturu. Istovremeno, stoni tenis u Srbiji kaska, dok svi koji imaju stonoteniske centre idu gore. Zato i moramo sve što je najbolje sakupiti na jednom mestu. Naravno, u ovome će biti koristi i za Spartak, za šta imamo i dobru saradnju sa predsednikom Spartaka Robertom Santom, jer će naša deca imati priliku da rade sa najboljim trenerima, da imaju odlične sparing partnere. Svi oni koji su talentovani bi ovde mogli ići i u školu, manji je grad, sve je blizu... – ističe Gavrilović, pa ističe da je primera kako se centri koriste dosta.

  – Slovenija, na primer svoj centar drži u stonoteniskom šatoru, a rezultat koncentirsanog rada je taj da imaju najboljeg juniora Evrope trenutno. Treba samo da pogledamo od drugih, nije ovo izmišljanje tople vode. A imamo sve, infrasturkturu, uslove.

  Da je kvalitet stonog tenisa u Srbiji u padu govore i rezultati reprezentacija, konstantna nesloga u Stonoteniskom savezu Srbije, ali i primeri iz Super lige. Upravo je u Spartaku, gde je Gavrilović trener, ali i igrač, vidljivo šta ne valja.

  – Ne znam da li da se radujem, ili da me bude sramota. Prošle godine u oktobru sam odigrao dve partije u Super ligi protiv IMT-a, uz koje smo obezbedili opstanak. Imam 61 godinu, a najmlađi je Čokić sa 13 godina. Nije normalno da u jednoj ekipi budu takve razlike. Bez mene, Spartak je ubedljivo najmlađa ekipa i mi u Srbiji jedini ovako radimo sa našom decom.

  Iako će se mnogi zapitati zašto takav centar ne bude u Beogradu, Gavrilović ističe da je region Vojvodine nosilac i kvantiteta, ali i kvaliteta.

  – Stonoteniski savez Vojvodine je, za razliku od ostalih regiona uređen. Mi smo i najmasovniji, imamo 66 klubova u Vojvodini, a u Super ligi, kako za muškarce, tako i žene, apsolutni primat imaju klubovi iz našeg regiona. Sada je svugde kriza, pa je zato i potrebno napraviti centar, naravno, uz pomoć Grada, ali i Pokrajine. Pogotovo zato što je čitava infrastruktura, ponavljam, na dohvat ruke – dodaje Gavrilović na kraju.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja