Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Šengenska pravila stvorila gužve na graničnim prelazima, ali Uprava carina novim odlukama smanjila čekanja
  Kilometarske kolone na Horgošu se smanjuju
  30.04.2017.

  • Od srede, 26. aprila, na snazi su nova šengenska pravila. Spremite se na duža čekanja na granici! • Kolona kamiona na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u sredu oko podneva bila je duga 3,5 kilometra, ali za oko 6 sati svi kamioni koji su se tu našli izašli su iz zemlje. Na Batrovcima teže, kolone su duge i do 6 kilometara!

  5287_1.jpg

  Zadržavanje teretnog saobraćaja na više graničnih prelaza, do koga je došlo usled niza tehničkih problema, ubrzano se prevazilazi naporima Uprave carina, a kolone kamiona posebno na Batrovcima, Horgošu i Preševu sada se smanjuju, saopštila je Uprava carina, navodeći da se kolone ipak rasčiste u roku od nekoliko sati.

  Na Horgošu je, tokom noćne smene iz zemlje izašlo duplo više kamiona, nego tokom dana, pa su iz Uprave carina saopštili da su odluke urodile plodom. U sredu je kolona kamiona na izlazu horgoškog graničnog prelaza bila duga 3,5 km i za najviše 6 sati svi kamioni koji su se tu našli izašli su iz zemlje.

  —Na Batrovcima je situacija nešto teža, jer je pored tehničkih problema sa naše strane, došlo i do usporavanja rada pograničnih organa susedne države. Iako je kolona kamiona na tom graničnom prelazu sada duga 6 kilometara, očekuje se da će i tu doći do noramalizacije teretnog saobraćaja najkasnije do sutra. Do zastoja je došlo usled teškoća u radu kompjuterskog sistema uslovljenog izmenama koje su u njega unete pre nekoliko dana, kao i merama o dodatnoj evidenciji drumskih vozila koje su bile uvedene radi bolje kontrole, saopštili su iz Uprave carina.

  Na efikasnijem radu kompjuterskog sistema se intenzivno radi, pa je normalizacija stanja u toku, navode iz Uprave carin i ocenjuju da je danas situacija na nekim od pomenutih prelaza daleko bolja nego juče, pre svega zahvaljujući urgentnim merama koje je Uprava carina preduzela odmah nakon stupanja mera na snagu.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja