Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Politehnička škola proslavila Dan škole
  30.04.2017.

  Politehnička škola je, 25. i 26. aprila, povodom Dana škole organizovala edukativne radionice pod nazivom „Zanimljiva istorija našeg grada”. Radionicama su prisustvovali učenici Politehničke škole i gosti - učenici viših razreda osnovnih škola.

  Na radionicama, učenici su mogli da se kroz istoriju Subotice i njenu arhitekturu upoznaju sa majstorima starih zanata koji su sagradili i oplemenili naš grad.

  5285_1.jpg

  -Na ovaj dan, Politehnička škola je dobila svoje ime, mada je istorija zanatskog obrazovanja u Subotici znatno duža od istorije Politehničke škole. Za sve ove dane, u školi je organizovan čitav niz događaja. Želeli smo da ovaj put Dan škole ne obeležavamo tradicionalno centralnom manifestacijom gde okupljamo učenike, profesore i roditelje, nego smo želeli da u toku nekoliko dana organizujemo aktivnosti kroz sekcije škole i da time učenici pokažu šta umeju, znaju i da pokažu svoju kreativnost jer Politehnička škola pre svega neguje kreativnost kod svojih đaka i zbog toga smo ove dane posvetili kreativnom radu naših učenika - rekao je Iso Planić, direktor Politehničke škole

  U petak, 21.aprila, je Politehnička škola započela sa svojim aktivnostima, najpre je organizovano takmičenje u preduzetništvu, zatim obeležavanje Dana planete Zemlje, proslava se nastavila sa interaktivnim časom đaka iz Subotice i đaka iz Mađarske na interaktivnom času preko Skajpa.

  5285_2.jpg

  Učenici građevinskih obrazovnih profila su đacima-gostima iz osnovnih škola, pored makete zaštićenog gradskog jezgra Subotice, održali istorijski čas o arhitekturi i građevinarstvu u našem gradu. Na sam Dan škole, 26.aprila, organizovan je koncert u školskom dvorištu a škola je predstavila svoj projekat saradničke nastave „Saradnjom do znanja” sa kojim se ova škola svrstala među 15 škola koje su realizovale saradničku nastavu kao nov koncept nastave okrenut ka budućnosti.

  Učenici ove škole su imali priliku da razgovaraju sa glumcem Srđanom Sekulićem. Na poziv profesorke filozofije Snježane Rončević , glumac je došao da održi tribinu u vidu intervjua gde je pričao o svojoj profesiji na način koji je interesantan đacima.

  - Pošto je Snježana pesnik, dogovorili smo se da napravimo jedan zanimljiv intervju gde bi priča najpre počela o meni a kasnije da ja postavljam pitanja Snježani kako bi učenici mogli da upoznaju i drugu stranu svoje profesorke. Napravili smo jedan opušten razgovor koji je đacima bio vrlo interesantan- rekao je Sekulić

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja