Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Tradicionalni Prvomajski uranak na Paliću i četiri dana bogatog programa i ponude
  Desetine hiljada gostiju, od „Male gostione” do „Fogada”
  29.04.2017.

  • Prvomajski uranak na Paliću već je duboko zagazio u brazdu tradicije, pa će Subotičani 34. put sa meštanima iz okoline Grada i Palićanima slaviti nekadašnji Praznik rada, a danas manifestaciju druženja i turističkog praznovanja, uz obilje kulinarskih, turističkih, trgovačkih, zabavnih i sportskih manifestacija, liciderskih srca, dobrih vina i letnjih bašti restorana „Male gostione”, „Kapetanskog rita” i „Fogada”
  •Domaćini očekuju nekoliko desetina hiljada posetilaca

  5280_1.jpg

  Biće, doduše, za Prvi maj i drugačijih okupljanja, koja će podsetiti kako je ta tradicionalna Međunarodna prvomajska manifestacija nekad izgledala, i kakvi kvaliteti života i rada su isticani tada, a danas se ponovo traže.

  Bogatim četvorodnevnim programom, prvomajske manifestacije počinju u subotu, 29. aprila i traju do utorka 2. maja. Preduzeće „Park Palić" očekuje tokom četiri dana praznovanja, kao i ranijih godina, nekoliko desetina hiljada posetilaca na Paliću.

  U tom periodu, važna informacija za građane je da će za saobraćaj biti zatvorene ulice Jožefa Hegediša, Splitska aleja i Olge Penavin, ali će kretanje tim ulicama biti dozvoljeno samo sa propusnicama „Park Palića“.

  Posetiocima će na raspolaganju biti parkinzi iza hotela „Prezident“, na prostoru nekadašnjeg auto kampa na Muškom štrandu i u Ritskoj ulici, i tamo će cena dnevnog parkinga iznositi 50 dinara.

  Turistički informativni centar će raditi 1. i 2. maja od 10 do 18 časova dok će info pult na Velikoj terasi biti postavljen 1. i 2. maja od 10 do 19 časova.

  Mnogo događaja u Subotici i na Paliću je ove godine u znaku broja pet. U Savremenoj galeriji Subotica, danas se otvara izložba kojom se obeležava 55 godina rada te ustanove, a prigradsko naselje Palić ove godine proslavlja 555 godina od prvih pisanih dokumenata o nazivu naselja.

  JP „Park Palić" će narednih dana povodom tog značajnog i velikog jubileja, realizovati kampanju „555 Palić“, u okviru koje će se deliti promotivni materijal. Gosti će moći da se fotografišu i podele slike Palića na društvenim mrežama, sa oznakom „#555 Palić" i osvoje nagrade.

  Turisti i domaći, moći će da kupe suvenire sa simbolima Palića i Subotice, ili da pazare proizvode starih zanatlija, pa i liciderskih slatkiša za mališane. Svake godine je obimna trgovačka ponuda, pletenih predmeta za bašte i kuću, odevnih predmeta, bižuterije, dobrih vina, hrane i pića po tezgama, palićkim baštama i restoranima. Biće i šatora sa ponudom pznatih leskovačkih mućkalioca, zlatiborskih gunjeva i rakije, vojvođanske prasetine i jagnjetine.

  U restoranu „Mala gostiona“, goste će dočekati domaćini i Marko Žigmanović i prijatelji. Za najmlađe posetioce tokom četiri dana Zoološki vrt će prirediti niz manifestacija, prezentacija i hranjenje životinja, nezaobilazan je i raznolik program Luna parka, zatim Aeromiting - Flying Aligator, Prvomajska regata u jedrenju jedriličarskog kluba „Palić“ i muzički maraton u restoranu „Mala gostiona“.

  Za one najaktivnije 1. maja je organizovan Trimbi - vožnja biciklom, rolerima ili pešačenje, Subotica - Palić, a nije zaboravljena ni izložba automobila i kolonija slikara. Uključio se i Rvački savez Srbije, koji će 1. maja organizovati promociju rvanja, a tu je i novi palićki biser, specijalna ponuda čarde „Kapetanski rit“, „Male gostione“ i „Fogado“ restorana. Većina tih ponuda dočekaće posetioce i 2. maja.

  N. H. Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja