Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Grad
Pretukli čobana, vezali ga i ukrali deset ovaca
24.04.2017.

• Na imanju u blizini granice sa Mađarskom, u naselju Makova sedmica, dvojica razbojnika pretukla su i ostavila vezanog Ivicu Matina, čobana, a zatim su ukrali deset ovaca.

Incident se dogodio 13. aprila, posle 21,30 časova dok je Matin bio u trošnoj kući, na imanju na kojem čuva ovce Mihajla Antunovića.

5262_1.jpg

- Psi su počeli da laju i kada sam pogledao napolje nisam ništa video. Pomislio sam da su divlje svinje. Ali, kada sam izašao iz kućice jedan muškarac me je ščepao za vrat i bacio u dovratak i počeo je da me guši. Strašno sam se uplašio, a on me je izvukao napolje, bacio na zemlju i tukao. Udarao me je u glavu i gde god je stigao. Uzeo mi je mobilni telefon i novčanik, a onda je rekao drugom muškarcu da me veže. Vezali su mi ruke na leđa i noge i ubacili su me u kuću – još uvek je u šoku Ivica Matin.

5262_2.jpg

Pretučeni čoban kaže da je video dvojicu razbojnika i da se jedino seća da je jedan od njih bio debeo.

- Jedan je stajao ispred kuće sa baterijskom lampom i povremeno je otvarao vrata i samo bi me pogledao. Zatim sam čuo zvuk automobila, ali pretpostavljam da su imali i prikolicu kojom su odvezli ovce. Oko pola sata ništa nisam čuo, bila je tišina, a onda je jedan provirio kroz vrata i rekao mi da su oni završili posao i da odlaze, a mene neka gazda odveže. Dugo sam se mučio sa odvezivanjem ruku, a onda sam otišao kod gazde i pozvali smo policiju – priča Matin.

Vlasnik stada je ubeđen da su ovce završile u klanici i da su razbojnici hteli da se počaste za Uskrs.

- Sve smo prijavili policiji i nadam se da će huligani i lopovi biti pronađeni. Ivica je došao do mene posle 23 sata, bio je sav izudaran, strašno je izgledao. Na sreću nije teže povređen. Mnogo mi je žao što mu se to desilo, ali se iskreno nadam i da će oni koji su to uradili biti uhapšeni – kaže Mihajlo Antunović.

V. K. B.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja