Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Kreativni i humani osnovci
  Napravili uskršnjeg zeca od rolni i maramica
  23.04.2017.

  Učenici viših razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, članovi kreativne sekcije, napravili su velikog zeca od recikliranog materijala. Osnova su sakupili više stotina rolni toalet papira, a beli zec je nastao od papirnih maramica od kojih su đaci napravili cvetove da bi podsećali na krzno. Pantalone i leptir mašnu su sašili od krep papira.

  5257_1.jpg 

  - Deca su jako kreativna. Neverovatno je koliko vole da rade rukama i stvaraju lepe predmete i ukrase. Zec će krasiti hodnik škole, a već se, kao i u drugim školama, pripremamo za humanitarnu akciju „Planeta zemlja“ u okviru koje će se 22. aprila dečji radovi prodavati u humanitarne svrhe – kaže Danijela Santrač Roško, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja.

  Đaci ove škole uključeni su i akciju „Čep za hendikep“. Oni su istoimenom udruženju iz Zrenjanina pred novogodišnje praznike darovali jelku koju su napravili od oko 4.000 čepova i tada su pozvali vršnjake i odrasle da pomognu bolesnim ljudima i sakupljaju čepove kojima se obezbeđuju ortopedska pomagala.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja