Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Kreativni i humani osnovci
Napravili uskršnjeg zeca od rolni i maramica
23.04.2017.

Učenici viših razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, članovi kreativne sekcije, napravili su velikog zeca od recikliranog materijala. Osnova su sakupili više stotina rolni toalet papira, a beli zec je nastao od papirnih maramica od kojih su đaci napravili cvetove da bi podsećali na krzno. Pantalone i leptir mašnu su sašili od krep papira.

5257_1.jpg 

- Deca su jako kreativna. Neverovatno je koliko vole da rade rukama i stvaraju lepe predmete i ukrase. Zec će krasiti hodnik škole, a već se, kao i u drugim školama, pripremamo za humanitarnu akciju „Planeta zemlja“ u okviru koje će se 22. aprila dečji radovi prodavati u humanitarne svrhe – kaže Danijela Santrač Roško, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Đaci ove škole uključeni su i akciju „Čep za hendikep“. Oni su istoimenom udruženju iz Zrenjanina pred novogodišnje praznike darovali jelku koju su napravili od oko 4.000 čepova i tada su pozvali vršnjake i odrasle da pomognu bolesnim ljudima i sakupljaju čepove kojima se obezbeđuju ortopedska pomagala.

V. K. B.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja