Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Održan sedmi po redu tradicionalni sajam obrazovanja
  Prelazak iz škole u svet rada
  21.04.2017.

  U Fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić", u sredu 19.aprila, održan je sedmi po redu tradicionalni sajam obrazovanja. Na svečanom otvaranju Sajma prisustvovao je Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice, Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje, predstavnici visokih škola i fakulteta kao i predstavnici privredne komore i Nacionalne službe za zapošljavanje.

  5248_1.jpg

  Na Sajmu se predstavilo 12 srednjih škola i 8 visokih strukovnih škola i fakulteta. Pored obrazovnih institucija, posetioci su mogli da vide i subotička preduzeća koja su se predstavila sa svojom ponudom radnih mesta.

  Velika posećenost Sajma, među kojima je bilo najviše učenika srednjih škola, pokazuje značaj i potrebu za organizovanjem ovakvih manifestacija. Prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice, Milana Kovačevića, ovakvi sajmovi su preko potrebni, jer pomažu đacima da se upoznaju sa bitnim informacijama za dalje školovanje

  - Danas će mnogi učenici po prvi put čuti za neka zanimanja i struke kako srednjih škola tako i fakulteta koji su ovde prisutni. Dobar deo učenika će se upravo danas opredeliti za pravac nastavka svog školovanja jer danas je vrlo bitno da znate šta ćete da uradite sa diplomom nakon završenog fakulteta, koji posao možete da izaberete i koliko je plaćen taj posao. - rekao je Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

  U okviru Sajma, održan je i okrugli sto na temu "Prelazak iz škole u svet rada", na kome su učestvovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore, kompanija i direktori srednjih škola.

  Sajam obrazovanja je i ove godine ponudio jedinstvenu priliku maturantima, studentima i poslovnim ljudima da na jednom mestu dobiju potrebne informacije o programima, kreditima, stipendijama i raznim pogodnostima školovanja studiranja na više državnih i privatnih, srednjih škola, visokih škola i fakulteta.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja