Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Održan sedmi po redu tradicionalni sajam obrazovanja
Prelazak iz škole u svet rada
21.04.2017.

U Fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić", u sredu 19.aprila, održan je sedmi po redu tradicionalni sajam obrazovanja. Na svečanom otvaranju Sajma prisustvovao je Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice, Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje, predstavnici visokih škola i fakulteta kao i predstavnici privredne komore i Nacionalne službe za zapošljavanje.

5248_1.jpg

Na Sajmu se predstavilo 12 srednjih škola i 8 visokih strukovnih škola i fakulteta. Pored obrazovnih institucija, posetioci su mogli da vide i subotička preduzeća koja su se predstavila sa svojom ponudom radnih mesta.

Velika posećenost Sajma, među kojima je bilo najviše učenika srednjih škola, pokazuje značaj i potrebu za organizovanjem ovakvih manifestacija. Prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice, Milana Kovačevića, ovakvi sajmovi su preko potrebni, jer pomažu đacima da se upoznaju sa bitnim informacijama za dalje školovanje

- Danas će mnogi učenici po prvi put čuti za neka zanimanja i struke kako srednjih škola tako i fakulteta koji su ovde prisutni. Dobar deo učenika će se upravo danas opredeliti za pravac nastavka svog školovanja jer danas je vrlo bitno da znate šta ćete da uradite sa diplomom nakon završenog fakulteta, koji posao možete da izaberete i koliko je plaćen taj posao. - rekao je Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

U okviru Sajma, održan je i okrugli sto na temu "Prelazak iz škole u svet rada", na kome su učestvovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore, kompanija i direktori srednjih škola.

Sajam obrazovanja je i ove godine ponudio jedinstvenu priliku maturantima, studentima i poslovnim ljudima da na jednom mestu dobiju potrebne informacije o programima, kreditima, stipendijama i raznim pogodnostima školovanja studiranja na više državnih i privatnih, srednjih škola, visokih škola i fakulteta.

L. Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja