Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Bivši radnici “Agrosemena” još uvek čekaju otpremnine i plate
  Ostali bez novca i prava
  18.04.2017.

  Više od 40 bivših radnika “Agrosemena – Panonija”, koji su prošle godine pokrenuli stečaj u tom preduzeću, još uvek nisu dobili zaostale zarade i otpremnine.

  Od 46 radnika 18 se zaposlilo u austrijskoj firmi “Advance Seed”, koja je kupila imovinu preduzeća. Većina oštećenih radnika zatražila je pomoć od UG “Solidarnost”.

  5238_1.jpg
  Vanja Dragojlović i Katarina Dulić

  - Radnici su pokušavali da ostvare svoja prava i pomoć im je obećavala i pokrajinska i republička administracija ali je nisu dobili. Austrijski investitor je 2015. godine kupio nekretninu, objekat i silos, ali ne i pokretnu imovinu, uređaje za proizvodnju semenske robe. Mašine je koristio, a nije plaćao zakup opreme ni pre ni posle stečaja. Nije urađen popis imovine, već je na osnovu preuzete dokumentacije navodno urađen inventar, ali uvidom u dokumentaciju smo pronašli da na spisku nema stana u Kragujevcu, industrijskog koloseka, kontejnera, rezervnih delova i druge imovine. Zato smo tražili smenu stečajnog upravnika, ali je to sud odbio. Apelacionom sudu je uložena žalba – kaže Vanja Dragojlović, predsednik UG “Solidarnost”.

  Katarina Dulić je u “Agrosemenu” radila 33 godine. Zbog četiri godine neplaćenih doprinosa ne može u penziju.

  - Trebala bih da uplatim 260.000 dinara da bih mogla da ostvarim pravo na penziju, ali nemam novca. Nije nam isplaćeno sedam zarada, ni otpremnine. Zahtevi su podneti Republičkom fondu “Solidarnost” jer je stečajni upravnik obećavao da će nam zarade isplatiti na osnovu zakupa opreme. Kada je premijer Vučić bio u Subotici rekla sam mu za naš problem i obećao je da će lično raditi na tome, ali se ništa nije desilo – kaže Dulićeva i podseća da se radnicima za otpremnine duguje od 400.000 do 1,2 miliona dinara, dok je dug Poreskoj upravi 160 miliona dinara.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja