Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Otvoren rekonstruisani šesti sprat u Gerontološkom centru
Mesta za još 99 korisnika
17.04.2017.

Gerontološki centar Subotica proširio svoje kapacitete, a u toku su aktivnosti u postupku licenciranja. Renovirani, šesti sprat opremljen je u skladu sa postojećim normativima za smeštaj korisnika.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, opredelilo je za radove na šestom spratu Gerontološkog centra 15,5 miliona dinara, a svečano su ga krajem prošle nedelje otvorili državni sekretari u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladimir Ilić i Nenad Ivanišević. Za opremanje prostorija, Pokrajinska Vlada fi nansirala je tu ustanovu sa 3,4 miliona dinara.

5233_1.jpg

Istaknuto je da su radovi na najvišem spratu te ustanove urađeni brzo i kvalitetno, a da uslovi idu korak ispred minimalno propisanih, u postupku licenciranja ustanova socijalne zaštite.

Nenad Ivanišević, državni sekretar u resornom Ministarstvu, rekao je da je do sada uloženo više od dve milijarde dinara u licenciranje ustanova socijalne zaštite, koje će biti završen u odgovarajućem roku.

- Zahvaljujem se Gradu Subotici koji je izdvojio sredstva za usluge „pomoć i nega u kući“ i rad gerontoloških klubova, jer su one veoma važne. Teorija i praksa su pokazale da, ako imate jake otvorene vidove socijalne zaštite, to ne smanjuje broj korisnika u institucijama, već dovodi do toga da se dobar glas daleko čuje, a glas o Gerontološkom centru u Subotici svakako to jeste – istakao je Ivanišević.

5233_2.jpg

Govoreći o ulaganju Pokrajine u Gerontološki centar, Milka Budakov, zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu zaštitu, navela je da su napravljeni standardi koje iziskuje licenca, a da se i u budućnosti nastaviti sa takvim aktivnostima.

Simbolično, nove prostorije u Gerontološkom centru Subotica otvaramo 7. aprila, na Svetski dan zdravlja, a to govori koliko vodimo računa o našim korisnicima, njihovom zdravlju i socijalnoj zaštiti — istakla je Budakovka.

Direktor Gerontološkog centra Petar Balažević, podsetio je da je ta ustanova u procesu licenciranja, te se posebno osvrnuo na značajnu fi nansijsku podršku sa republičkog i pokrajinskog nivoa u protekle tri godine.

— Postupak licenciranja je u toku, a u poslednje tri godine dobili smo izuzetno značajnu pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 110 miliona dinara za ostvarivanje standarda — rekao je Balažević.

Gerontološki centar je rekonstrukcijom šestog sprata proširio svoje smeštajne kapacitete za još 99 korisnika.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja