Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Otvoren rekonstruisani šesti sprat u Gerontološkom centru
  Mesta za još 99 korisnika
  17.04.2017.

  Gerontološki centar Subotica proširio svoje kapacitete, a u toku su aktivnosti u postupku licenciranja. Renovirani, šesti sprat opremljen je u skladu sa postojećim normativima za smeštaj korisnika.

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, opredelilo je za radove na šestom spratu Gerontološkog centra 15,5 miliona dinara, a svečano su ga krajem prošle nedelje otvorili državni sekretari u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladimir Ilić i Nenad Ivanišević. Za opremanje prostorija, Pokrajinska Vlada fi nansirala je tu ustanovu sa 3,4 miliona dinara.

  5233_1.jpg

  Istaknuto je da su radovi na najvišem spratu te ustanove urađeni brzo i kvalitetno, a da uslovi idu korak ispred minimalno propisanih, u postupku licenciranja ustanova socijalne zaštite.

  Nenad Ivanišević, državni sekretar u resornom Ministarstvu, rekao je da je do sada uloženo više od dve milijarde dinara u licenciranje ustanova socijalne zaštite, koje će biti završen u odgovarajućem roku.

  - Zahvaljujem se Gradu Subotici koji je izdvojio sredstva za usluge „pomoć i nega u kući“ i rad gerontoloških klubova, jer su one veoma važne. Teorija i praksa su pokazale da, ako imate jake otvorene vidove socijalne zaštite, to ne smanjuje broj korisnika u institucijama, već dovodi do toga da se dobar glas daleko čuje, a glas o Gerontološkom centru u Subotici svakako to jeste – istakao je Ivanišević.

  5233_2.jpg

  Govoreći o ulaganju Pokrajine u Gerontološki centar, Milka Budakov, zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu zaštitu, navela je da su napravljeni standardi koje iziskuje licenca, a da se i u budućnosti nastaviti sa takvim aktivnostima.

  Simbolično, nove prostorije u Gerontološkom centru Subotica otvaramo 7. aprila, na Svetski dan zdravlja, a to govori koliko vodimo računa o našim korisnicima, njihovom zdravlju i socijalnoj zaštiti — istakla je Budakovka.

  Direktor Gerontološkog centra Petar Balažević, podsetio je da je ta ustanova u procesu licenciranja, te se posebno osvrnuo na značajnu fi nansijsku podršku sa republičkog i pokrajinskog nivoa u protekle tri godine.

  — Postupak licenciranja je u toku, a u poslednje tri godine dobili smo izuzetno značajnu pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 110 miliona dinara za ostvarivanje standarda — rekao je Balažević.

  Gerontološki centar je rekonstrukcijom šestog sprata proširio svoje smeštajne kapacitete za još 99 korisnika.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja