Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.05.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
     
    NAJNOVIJI BROJ
     
    Godina I, Broj 16
      16. jun 2017.


     
    2_4.jpg
     

     

     

     
     
     
     
    Sport
    Odbojkašice Spartaka u pogonu od 3. aprila
    Nova sezona je već počela
    16.04.2017.

    Nakon kraće pauze posle završetka nastupa u Super ligi i plej-ofu, odbojkašice Spartaka počele su 3. aprila sa pripremama za novi ciklus takmičenja u ženskoj srpskoj odbojkaškoj eliti. Nakon sezone u kojoj je bilo dosta turbulencija, od promena na čelu stručnog štaba, preko povreda, odlazaka, a u jednom momentu i bojazni za superligaški status, Vladimir Kapriš, trener Spartaka, okupio je devojke i počeo sa radom.

    5231_1.jpg
     Vladimir Kapriš

    – S obzirom na to šta se dešavalo prošle sezone, uspešno je što smo zadržali superligaški status, iako je Spartak godinama pre toga bio u vrhu srpske odbojke. Idemo dalje, krenuli smo prošlog ponedeljka sa trenizima, plan je da uradimo 12 radnih nedelja, odnosno oko 120 treninga. Dobro je što su devojke sve ostale na okupu, sve su pod ugovorima, pa će i okosnica ekipe ostati isti. Probaćemo da nešto dovedemo ako bude trebalo. Dobar deo sezone propustila je Ana Bogdanović, sada se oporavlja, izvršena je operacija meniskusa, sve je bilo dobro, i očekujemo da nam se priključi krajem aprila – govori Kapriš pa nastavlja da bi bilo dobro da se na pojedinim mestima pojača konkurencija, kao i da se pojača stručni štab sa pomoćnim i kondicionim trenerom.

    Treninge nakon sezone verovatno niko ne obožava, ali su oni možda i ključni za mlade igračice u Spartaku.

    – Rekao sam devojkama da je ovo najlepši period za njih. Nema stresa, nema pritiska, a radi se na tehničkom planu, da se isprave neki nedostatci, normalno je to za mlade devojke. Dosta će se raditi u teretani, na sili i snazi. Imamo tri meseca sada, potom još tri pred sezonu, dakle skoro šest meseci. Krenuli smo 3. aprila, i rekao sam da je tada krenula naša nova sezona.

    U Spartaku se diče većim brojem mladih igračica koje su aktivne u akcijama reprezentacija. Barbara Batinić je bila sa kadetskom reprezentacijom na Prvenstvu Evrope, u istoj selekciji je na pripremama bila i Tamara Ilić. Katarina Jović je sigurno materijal za juniorsku reprezentaciju, a na širem spisku pionirskog tima su Nevena Škorić, Marija Stanimirović i Teodora Spasojević. Potvrda je to dobrog rada sa mlađim kategorijama.

    – U Spartaku se uvek posvećuje pažnja podmlatku, koordinator rada je Damir Petković, tu su još Janko Adžić, Igor Zeković, Lazar Tabaković, a i ja rado odradim treninge sa njima, kada god imam vremena.

    Kraj aprila i početak maja doneće i kontrolne utakmice, a kako ističe Kapriš ideja je da se odigra do 10 prijateljskih utakmica, možda i neki turnir u inostranstvu. Sve u cilju da se naredna sezona što spremnije sačeka.

    Cenovnik Subotičkih Novina

    Apoteka Subotica

    4_22.jpg

    Kuća zdravlja

    4_20.jpg

    Zoo Palić

    NorDent

    Suboticagas

    Vojput

    Dom zdravlja