Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Sinagoga se obnavlja po planu
  15.04.2017.

  U subotičkoj Sinagogi u toku su radovi na uređenju unutrašnjosti objekta, izgrađenog 1902. godine, za šta je Vlada Mađarske obezbedila 1,6 miliona evra. Radovi teku po planu i Bogdan Laban, gradonačelnik, potvrdio je da će objekat zablistati u punom sjaju najkasnije 31. decembra, kada će biti obeleženo 115 godina od završetka izgradnje Sinagoge.

  5225_1.jpg

  - Drago mi je da vidimo da radovi na ovom velelepnom objektu, koji je istorijsko nasleđe Subotice kojim se možemo podičiti, teku planiranom dinamikom. Sredstva su obezbeđena, a ono što je najnovije je javna nabavka za restauraciju krova, odnosno zamenu bakarnog pokrivača, koja će ovih dana biti završena i ulazimo u taj deo rekonstrukcije. Svakodnevno ima puno zainteresovanih turista koji žele da posete Sinagogu, te verujem da će ona postati značajna turistička destinacija u gradu koja će privući turiste – rekao je Bogdan Laban.

  5225_2.jpg

  Gradilište, na kome će uskoro početi i popravka krova, posetili su predstavnici pokrajine, Jevrejske opštine, grada i Nacionalnog saveta Mađara.

  - Raduje me potpuno realna šansa da radovi budu završeni do kraja godine i da Sinagoga ponovo sjaji starim sjajem i bude dragulj šireg prostora. Njenom obnovom Subotica će dobiti posebnu privlačnu snagu, ali je rekonstrukcija bitna i zbog života jevrejske zajednice – rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja