Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Održan Sajam zapošljavanja u Subotici
  15.04.2017.

  Tradicionalni Sajam zapošljavanja u Subotici održan je 22-gi put za redom. Svoju ponudu predstavilo više od 30 poslodavaca koji imaju potrebu za više od 500 radnika.

  Sajam zapošljavanja, organizovala je subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Zamenik direktora NSZ Dragan Sikimić rekao je da su na nivou Srbije za aktivne mere za zapošljavanje izdvojili 2,8 milijardi dinara i 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Član gradskog veća zadužen za investicije, međunarodnu saradnju i turizam, Srđan Samardžić podsetio je sa Subotica svake godine usvaja Lokalni akcioni plan za zapošljavanje i da su ove godine izdvojili šest miliona dinara za mere aktivne politike.

  5224_1.jpg

  „Subotička lokalna samouprava podržava nacionalnu službu za zapošljavanje, filijalu u Subotici u organizaciji manifestacija ovog tipa upravo u cilju pomaganja, pronalaženja radnih mesta sugrađanima, kao i zaposlenima za pronalaženje novih uposlenika. U februaru na sednici Gradske skupštine usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja 2017. godine koji podrazumeva donošenje i sprovođenje aktivnih mera politike na lokalnom nivou, a sve u skladu sa Zakonom o zapošljavanju. Aktivne mere pre svega su izražene kroz opredeljenje određenih sredstava u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje za zapošljavanje teže zapošljivih lica, znači, starijih od 45 godina, Roma, žena, socijalno-ugroženih lica i tako dalje. Lokalna samouprava je opredelila 6,2 miliona dinara za ovu godinu“, rekao je član Gradskog veća zadužen za investicije, međunarodnu saradnju i turizam, Srđan Samardžić.

  5224_2.jpg

  Mile Todorović, iz Udruženja poslodavaca grada Subotice, obraćajući se medijima predstavio je planove Udruženja, ističući da u saradnji sa sindikatima i gradskom upravom mogu da poboljšaju uslove rada zaposlenih. Zbog toga su i doneli niz mera koje bi trebalo da poboljšaju poslovanje, ali i uslove radnika.

  Dušan Torbica, direktor Filijale NSZ Subotica, objasnio je da se najviše traže radnici različitih zanimanja iz proizvodne delatnosti od nekvalifikovanih radnika pa do mašinskih inžinjera i fakultetski obrazovanih ljudi.

  „Poslodavci su postali svesni da dobrog radnika treba zadržati. Sada vlada konkurencija među poslodavcima”, istakao je Torbica.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja