Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
Konačno zasijali reflektori Gradskog stadiona u Subotici
Priča završena za 8 meseci
11.04.2017.

Relfektori su konačno zasijali na Gradskom stadionu u Subotici, a svečani čin kada je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice pritiskom na dugme pustio u pogon novi deo „sportske infrastrukture” na severu Bačke, razveselio je ljubitelje fudbala u Subotici. Konačno se i u ovom gradu mogu igrati utakmice u noćnom terminu, konačno Subotica ispunjava jedan od uslova Fudbalskog saveza Srbije.

5209_1.jpgSubotica čeka reflektore od 2009. godine, od kada su oni opredeljeni za Suboticu, a ono što je svih ovih godina kočilo jesu prethodni radovi, podizanje stubova, instalacija... Nova vlast u Subotici zatekla je započete radove, ali i muke. Analize su pokazale da valja prepraviti temelje, same stubove, kasnije u određene elemente instalacija. Samo nekoliko meseci san se pretvorio u javu.

– Projekat koji je počeo još davne 2009. godine, uspeli smo da realizujemo u roku od osam meseci. Krenuli smo praktično sa mrtve tačke, uz investiciju koja nije bila mala, od oko 60 miliona dinara (prim. aut. Sredstva za stubove i instalacije, dok su same „lampe” stigle uz podršku Fudbalskog saveza Srbije). Danas vidimo da je Subotica grad koji može da učestvuje u svim ligama, nadamo se u i ligama Evrope. Ipak, primarno je bilo da skinemo anatemu koju smo imali, da jedno vreme nismo mogli da da organizujemo mečeve u našem gradu, nego smo to morali u Novom Sadu – istakao je gradonačelnik Laban i dodao:

5209_2.jpg
Bogdan Laban „pokreće“ reflektore

– Bio je plan da završimo sve radove do Nove godine, nismo uspeli u tome, izvinjavam se zbog tog kašnjenja, ali mislim da je i osam meseci bolje nego osam godina.

Prvi čovek Subotice najavio je da se sa ovim projektom ne završava ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu na severu Bačke.

– Radićemo i dalje, prva je na radu atletska staza koja je trenutno u jadnom stanju. Potpisali smo ugovor sa Atletskim savezom Srbije i biće to staza na svetskom nivou. U međuvremenu smo radili i druge projekte, poput šolske sale u OŠ „Sveti Sava”, ove godine je u budžetu namenjenom za sport već više sredstava, a pomagaćemo sport koliko god budemo mogli, jer je ovo grad sa velikom sportskom tradicijom – naglasio je Laban.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja