Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Politika
Protesti i u Subotici
08.04.2017.

Pod parolom „protiv diktature“ u centru Subotice u utorak su počeli protesti koji se održavaju i u gradovima širom Srbije.

Oko hiljadu građana, najviše mladih ljudi nosi parole i uzvikuje „Gladni smo“, „Gotov je“, „Ne damo Srbiju“, „Mi se ne bojimo botove da brojimo“.

5199_1.jpg 

Na protestu, koji je organizovan putem društvenih mreža, nema stranačkih obeležja i mladi poručuju da protestuje narod.

Policija obezbeđuje skupove, a prvog protestnog dan,a pre nego što je povorka krenula nekoliko mladih pozvalo je građane da im se pridruže i najavilo je da je „večeras tek početak“.

- Mi ovde stvaramo istoriju. Ima nas mnogo. Nećemo kao oni ostavljati smeće za sobom. Mi smo vredan, pošten i obrazovan narod, a Subotica je grad u kome nema mesta za mržnju, smeće i nasilje. Mi nismo botovi i ne jedemo sendviče. Mi smo običan svet kojem je dosta diktature, krađa i lopova – uzvikivali su mladi.

I drugog dana u protestnoj šetnji koja je bila organizovana i do naselja Prozivka učestvovalo je oko hiljadu građana.

- Naši zahtevi su sledeći, smena članova RIK zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda, drugi zahtev je smena članova REM zbog nereagovanja na više stotina prijava, dalje smena Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine zbog blokade rada Narodne skupština, smena glavnog i odgovornog urednika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata. . Smena v.d. glavnog i odgovornog urednika prvog programa RTV-a, i v.d. direktora programa i ažuriranje biračkih spiskova – poručili su sa skupa.

Mladi su na protest doneli više dnevnih novina, a zatim su pročitali naslove i jedne po jedne cepali i bacili, odbacujući sve pretpostavke o tome ko organizuje proteste u Srbiji.

- Mladi i narod organizuju proteste i podržavamo zahteve studenata u drugim gradovima koji su takođe podigli glas za demokratiju i Srbiju – uzvikivalo je više učesnika protesta.

Nekoliko starijih građana obratilo se okupljenim Subotičanima sa porukom da mladima ne treba da napuštaju Srbiju, već da ostanu i bore se za ono što žele.

V. K. B.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja