Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Subotici
Bolji uslovi za sport
06.04.2017.

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu obišao je u utorak, 28. marta, Subotice, tačnije Osnovnu školu „Sveti Sava” (centralnu u Subotici i istureno odeljenje na Bikovu), gde je, kroz saradnju Subotice i AP Vojvodina urađeno štošta po pitanju podizanja nivoa uslova za rad.

5188_1.jpg
Bogdan Laban, Nemanja Simović i Vladimir Batez

Uz Bateza, škole su posetili i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, i Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu, a mogli su da se uvere da je zamenjena sva „drvenarija” na sportskoj sali i nuz-prostorijama, a upravo je u sali za fizičko, koju koristi i određeni broj sportskih klubova, umesto dotrajalog parketa postavljen novi tarafleks.

– Ovo je značajan projekat za Suboticu, gde pokazujemo dobru saradnju, kako sa pokrajinskom tako i sa republičkom vladom. Ovu fiskulturnu salu učenici će moći na pravi način da koriste za obavljane redovne nastave, ali i na sekcijama. Velika zahvalnost ide i školskom odboru koji je učestvovao u projektu, gde je primetno pravo domaćinsko poslovanje pomoću kojeg je učinjena i ušteda – istakao je Laban i dodao da je cela investicija oko zamene poda bila oko 1,8 miliona dinara, dok je zamena prozora, vrata... iznosila oko 3 miliona.

Da je projekat u OŠ „Sveti Sava” dobro urađen potvrdio je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar.

– Lično sam više nego zadovoljan sa onim što sam video u Subotici. Sredstva su utrošena namenski, a koliko se vodilo računa o troškovima govori i podatak da je napravljena ušteda u odnosu na konkursnu dokumentaciju. U prethodnom periodu zamenili smo pod, sada kompletnu „drvenariju”, što će doprineti i poboljšanju uslova, ali i energetskoj efikasnosti. Ovo je dobar primer gde lokalna samopurava ima transparentan i kvalitetan odnos sa Pokrajinskim sekretarijatom – dodao je Batez.

Škola na Bikovu je takođe doživela promene, pre svega kroz zamenu azbestnog krova koji je, poznato je, potencijalna opasnost za zdravlje.

– Lokalna samouprava se podjednako odnosi i prema seoskim sredinama, jer deca na selu zaslužuju iste uslove kao i deca u gradu. Izdvojili smo 2 miliona dinara da se napravi rekonstrukcija i zamena krova koja je bila od azbestnih ploča – nastavio je Laban i dodao da je u toku tender za zamenu stolarije i u školi na Bikovu.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja