Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Pisma čitalaca
  Da li je moglo i drugačije???
  04.04.2017.

  Noći 13. februara 2017. godine u 1 čas i tri minuta posle ponoći, dobila sam poziv od svoje mame, koja je rekla, citiram: „Lela, oduzela mi se leva noga i nešto me je udarilo posred grudi“.

  Govorim joj da se smiri, da odmah dolazim. Njene poslednje reči su bile: „Ne znam da li ću moći otvoriti vrata“. Iz auta zovem hitnu pomoć, gde dobijam pitanje zašto ona nije njih zvala, tvrdnju da ionako nemaju vozilo, te da pošto nisam pored nje, dam njen broj telefona da je oni zovu.

  5183_1.jpgDok su oni zvali mamu, ja sam sa mužem bila pred kapijom. Kada nju nisu dobili, zvali su mene da me obaveste da se niko ne javlja. Molila sam i vrištala da šalju pomoć, jer ona nije ustala, pošto je u kući mrak. Posle dobrih pola sata, pojavila se služba hitne pomoći sa rečima da ne smeju obijati dok ne dođe policija, iako sam ja, njena ćerka bila tamo i molila da pomognu i da ću ja da odgovaram za sve. Na kraju smo obili bez policije gde je konstantovano da je mama preminula. Reanimacija nije pokušavana, samo je konstantovan ishod. Da li je moglo da se pomogne mojoj majci da je pomoć stigla ranije?

  Ovim apelujem, želela bih da se omogući deci koja nisu sa roditeljima da imaju pravo da zovu hitnu pomoć u ime roditelja i najbližih, pod punom krivičnom odgovornošću, ako im se roditelj obrati, a ne da budu pitani što se onaj kome je loše nije direktno javio njima!

  S poštovanjem,
  Laura Kostadinović, ćerka preminule Magdalene Dulić

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja