Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
Pisma čitalaca
Da li je moglo i drugačije???
04.04.2017.

Noći 13. februara 2017. godine u 1 čas i tri minuta posle ponoći, dobila sam poziv od svoje mame, koja je rekla, citiram: „Lela, oduzela mi se leva noga i nešto me je udarilo posred grudi“.

Govorim joj da se smiri, da odmah dolazim. Njene poslednje reči su bile: „Ne znam da li ću moći otvoriti vrata“. Iz auta zovem hitnu pomoć, gde dobijam pitanje zašto ona nije njih zvala, tvrdnju da ionako nemaju vozilo, te da pošto nisam pored nje, dam njen broj telefona da je oni zovu.

5183_1.jpgDok su oni zvali mamu, ja sam sa mužem bila pred kapijom. Kada nju nisu dobili, zvali su mene da me obaveste da se niko ne javlja. Molila sam i vrištala da šalju pomoć, jer ona nije ustala, pošto je u kući mrak. Posle dobrih pola sata, pojavila se služba hitne pomoći sa rečima da ne smeju obijati dok ne dođe policija, iako sam ja, njena ćerka bila tamo i molila da pomognu i da ću ja da odgovaram za sve. Na kraju smo obili bez policije gde je konstantovano da je mama preminula. Reanimacija nije pokušavana, samo je konstantovan ishod. Da li je moglo da se pomogne mojoj majci da je pomoć stigla ranije?

Ovim apelujem, želela bih da se omogući deci koja nisu sa roditeljima da imaju pravo da zovu hitnu pomoć u ime roditelja i najbližih, pod punom krivičnom odgovornošću, ako im se roditelj obrati, a ne da budu pitani što se onaj kome je loše nije direktno javio njima!

S poštovanjem,
Laura Kostadinović, ćerka preminule Magdalene Dulić

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja