Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
Luka Andrašić osvojio dve stonoteniske medalje u Rumuniji
Zlato i bronza sa Svetskog kupa
03.04.2017.

U Klužu u Rumuniji je održan Svetski kup u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, a petnaestogodišnjem stonoteniseru Spartaka Luki Andrašiću bilo je ovo prvo iskustvo u reprezentaciji. Nakon što je osvojio titule na Prvenstvu Srbije, usledio je poziv od saveznog selektora Zlatka Keslera, a već prva ozbiljna akcija donela je ozbiljan rezultat.

5178_1.jpg
Luka Andrašić i Tamaš Valač

– Prvi nastup u reprezentaciji prošao je odlično, osvojio sam dve medalje u juniorskoj konkurenciji. Zlatnu u timskoj kategoriji, te bronzanu u pojedinačnoj – ističe Andrašić, pa dalje otkriva:

– Kako u mojoj kategoriji nije bilo drugih igrača iz Srbije, u timskom delu sam nastupao zajedno sa Tamašom Valačem iz Slovačke i zaista smo ostvarili odličan rezultat. U pojedinačnom delu takmičenja sam se sa protivnikom iz Japana borio za drugo mesto, ali sam poražen sa 2:3. Bio je to dobar meč, bilo je 2:2, 8:8 u petom setu, ali je ipak rival bio iskusniji.

Luka je kao petnaestogodišnjak bio najmlađi učesnik takmičenja, sem u konkurenciji juniora, borio se i među seniorima.

– U seniorskoj konkurenciji nije bilo toliko uspeha. Nisam prošao grupni deo takmičenja, u timskoj igri sam bio sa jednim igračem iz Bugarske, a pojedinačno sam zabeležio jednu pobedu i dva poraza. Ipak, bilo je i to dragoceno iskustvo za mene.

Andrašiću je potvrđena šesta kategorija u međunarodnoj kategorizaciji, posle nastupa u Rumuniji okreće se školskim obavezama, ali neće biti ni bez stonog tenisa.

– Potpisao sam na dvojnu registraciju na novosadski Spin, predstoji nam sada Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom, a tokom leta su pripreme reprezentacije Srbije. Naredni veliki ispit u reprezentaciji biće Prvenstvo Evrope za juniore, u Italiji, u septembru ove godine.

Uz Andrašića je bio i njegov trener iz Spartaka Mirko Gavrilović, a Luka se na kraju zahvaljuje svima koji su mu pomogli na ostvarivanju ovog rezultata.

– Moram da se zahvalim svim trenerima sa kojima sam radio, svim sparing partnerima, saigračima iz kluba, selektoru Kesleru koji mi je pružio šansu, „Adam-špedu” sa kojima sam potpisao sponzorski ugovor na godinu dana, te Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić” koji imaju razumevanja za moje sportske aktivnosti.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja