Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.05.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Luka Andrašić osvojio dve stonoteniske medalje u Rumuniji
  Zlato i bronza sa Svetskog kupa
  03.04.2017.

  U Klužu u Rumuniji je održan Svetski kup u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, a petnaestogodišnjem stonoteniseru Spartaka Luki Andrašiću bilo je ovo prvo iskustvo u reprezentaciji. Nakon što je osvojio titule na Prvenstvu Srbije, usledio je poziv od saveznog selektora Zlatka Keslera, a već prva ozbiljna akcija donela je ozbiljan rezultat.

  5178_1.jpg
  Luka Andrašić i Tamaš Valač

  – Prvi nastup u reprezentaciji prošao je odlično, osvojio sam dve medalje u juniorskoj konkurenciji. Zlatnu u timskoj kategoriji, te bronzanu u pojedinačnoj – ističe Andrašić, pa dalje otkriva:

  – Kako u mojoj kategoriji nije bilo drugih igrača iz Srbije, u timskom delu sam nastupao zajedno sa Tamašom Valačem iz Slovačke i zaista smo ostvarili odličan rezultat. U pojedinačnom delu takmičenja sam se sa protivnikom iz Japana borio za drugo mesto, ali sam poražen sa 2:3. Bio je to dobar meč, bilo je 2:2, 8:8 u petom setu, ali je ipak rival bio iskusniji.

  Luka je kao petnaestogodišnjak bio najmlađi učesnik takmičenja, sem u konkurenciji juniora, borio se i među seniorima.

  – U seniorskoj konkurenciji nije bilo toliko uspeha. Nisam prošao grupni deo takmičenja, u timskoj igri sam bio sa jednim igračem iz Bugarske, a pojedinačno sam zabeležio jednu pobedu i dva poraza. Ipak, bilo je i to dragoceno iskustvo za mene.

  Andrašiću je potvrđena šesta kategorija u međunarodnoj kategorizaciji, posle nastupa u Rumuniji okreće se školskim obavezama, ali neće biti ni bez stonog tenisa.

  – Potpisao sam na dvojnu registraciju na novosadski Spin, predstoji nam sada Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom, a tokom leta su pripreme reprezentacije Srbije. Naredni veliki ispit u reprezentaciji biće Prvenstvo Evrope za juniore, u Italiji, u septembru ove godine.

  Uz Andrašića je bio i njegov trener iz Spartaka Mirko Gavrilović, a Luka se na kraju zahvaljuje svima koji su mu pomogli na ostvarivanju ovog rezultata.

  – Moram da se zahvalim svim trenerima sa kojima sam radio, svim sparing partnerima, saigračima iz kluba, selektoru Kesleru koji mi je pružio šansu, „Adam-špedu” sa kojima sam potpisao sponzorski ugovor na godinu dana, te Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić” koji imaju razumevanja za moje sportske aktivnosti.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja