Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Kultura
Maja Zorić o zanimljivostima Šri Lanke
02.04.2017.

Klub putnika Fondacije „Danilo Kiš“ otvara svoja vrata novim pričama neustrašivih avanturista, kao i ljubiteljima putovanja, a posetioce je 24. marta poveo u Šri Lanku, neobično ostrvo, bogato prirodom iz snova, nasmejanim ljudima i zanimljivim kulturnim nasleđem.

5175_1.jpgMaja Zorić, avanturistkinja iz Beograda, predstavila je Šri Lanku, zemlju gde je svaki prostor svačiji prostor, gde autobusi ne zatvaraju vrata, a svako uskače i iskače kada stigne.

—Ostrvo na kojem se pije slani sok, a ananas posipa biberom, gde se bolest leči začinima, a belance ostavlja sirovo. Ispričaće kako su dobili trećeg člana puta i kako su završili sami u sobi prepunoj dragog kamenja.  Saznaćemo koga je njen muž sve privukao svojom bradom i kako su zbog toga u restoranu slušali čitanja Kurana s radija, posećivali džamije i jeli prstima. Šri Lanka je mesto gde nisu imali mira, a pronašli mir, iako ih je neko konstantno pratio, nešto nudio, prodavao, pomagao.

U Omladinskom klubu „Skladište“, na neformalnim okupljanjima „Kluba putnika“ razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju

N.H.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja