Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
Super liga Srbije za rukometaše
Putari treći, sledi plej-of
01.04.2017.

U velikom stilu su rukometaši Spartak Vojputa završili ligaški deo takmičenja u Super ligi Srbije.  Sa 37:26 (19:11) su na gostovanju u Beogradu savladali Partizan, a na taj način su osvojili treće mesto u ovom delu takmičenja. Nema mnogo odmora, već narednog vikenda počinje plej-of, takmičenje najboljih šest ekipa, Putari gostuju Crvenoj zvezdi, a između toga su u sredu, 29. marta, odigrali revanš duel četvrtfinala Kupa Srbije (zbog ranijeg zaključenja ovog broja „Subotičkih novina” izveštaj sa Kup utakmice donosimo u narednom broju).

5169_1.jpg 
 Nikola Stefanović (u napadu)

Iako utakmica nije praktično ništa rešavala, jer su se pozicije u završnici znale, nije bilo prave igre u samom uvodu. Tri minuta nervozne, lepotom siromašne igre, protekli su bez golova, a potom je Milenković doveo domaće u vođstvo.  Prednost crno-belih nije bila dugotrajna, Đekić je poravnao, a Jelić sa dva gola u 6. minutu donosi Spartak prvu prednost od 3:2. Jednom kada su poveli, rukometaši sa severa Bačke više nisu ispuštali prednost.  Golman Petrović bio je još jednom siguran na golu Subotičana, otvorilo je to lakše i brže napade sa prvotimce Spartaka, ali i podiglo samopoztzdanje.  Tako je Rakocija, iako je Spartak imao igrača manje, u 12. minutu podigao je na 10:5. U 25. minutu Partizan je pokušao da se vrati u igru, smanjili su domaći na 11:14, ali Putari u narednih pet minuta postižu pet golova i već tad praktično rešavaju pitanje pobednika. Zaostatak domaćih od čak osam golova posle uvodnih 30 minuta igre bio je, praktično, nenadoknadiv.

5169_2.jpgSlaviša Laković, trener Spartak Vojputa, uveo je u drugom poluvremenu mlade nade.  Istakli su se mladi reprezentativac Nikola Stefanović, šansu su dobili i Ilija Petrović i Aleksa Mikić. Uspešno su preuzeli obaveze od starijih kolega, pa se stečena prednost iz prvog dela nije topila. Naprotiv, ona je postajala sve više i više, a Radović i Perović u 40. minutu donose Putarima maksimalnih petnaest golova viška (28:13).

Crno-beli su u finišu uspeli da prednost nešto smanje, ali, uprkos tome, nisu uspeli da izbegnu poraz od čak jedanaest golova razlike (26:37).

Partizan: Jovanović, Jokić 3, Živković 1, Stojanović, Radivojević B 3, Radovojević Boris 3, Milenković 3, Milutinović 3, Pižurica 2, Trnavac, Stevanović, Mićić 1, Ivanović 5, Glendža 2, Radović, Perović.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović 3, Đekić 5, Radović 3, Mikić, Perović 7, Stevanović, Potpara 3, Medić 2, Delibašić 1, Petrović, Županjac 2, Jelić 4, Petrović I. 3, Rakocija 4, Abadžić.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja