Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Šešelj: Imam dobre šanse da pobedim Vučića u drugom krugu
  29.03.2017.

  Vojislav Šešelj, kandidat za predsednika Srbije, izjavio je u Subotici da mu je cilj da na izborima u prvom krugu pobedi svoje glavne rivale, Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, i da se u drugom krugu obračuna sa Aleksandrom Vučićem.

  - Imam dobre šanse da pobedim Vučića što će najviše zavisiti od direktnog televizijskog duela, a nadam se da Vučić taj duel nikako ne može da izbegne – rekao je Šešelj građanima i novinarima.

  5157_1.jpg

  Lider Srpske radikalne stranke je poručio da se u kampanji zalaže samo za ustavne nadležnosti koje ima predsednik republike „za razliku od svojih konkurenata koji nisu ni čitali ustav, pa Vuk Jeremić ima 70 obećanja u koja samo naivni mogu da poveruju da ih je moguće realizovati sa predsedničke funkcije“.

  - Kao predsednik republike kontrolisao bi zakonodavnu vlast tako što bih svaki put kada bi smatrao da Narodna skupština nije izglasala dobar zakon, taj zakon sa primedbama vraćao na ponovno glasanje. Kontrolisao bih izvršnu vlast ili bih je svakodnevno kritikovao zbog loših poteza ili loših odluka. I sudsku vlast na taj način što bih promišljeno predlagao kandidate na sudske i kontrolne funkcije i što bih korigovao sudske presude u slučajevima kada je reč o krivičnim delima koja nisu neki nepodnošljivi kriminal, recimo, višestruka ubistva, trgovina drogom, silovanje, napastovavanje dece. Oni koji bi to radili od mene ne bi mogli da očekuju predsedničku milost – rekao je Šešelj.

  Komentarišući kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog Vojislav Šešelj je rekao da je ona ništa drugo nego ismevanje institucija sistema.

  - Svako ima pravo da se kandiduje ko skupi dovoljno potpisa i nije problem što se ismevaju predsednički kandidati i treba nas sve ismevati, ali u njegovom slučaju se institucije sistema izvrgavaju ruglu i to nije dobro. Problem je što Ljubiša Preletačević Beli nije imao validna dokumenta za prijavu kandidature kojoj su se suprotstavili samo predstavnici SRS u izbornoj komisiji, dok su je svi ostali prihvatili kao regularnu. To je opasan presedan za sledeće izbore – rekao je.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja