Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  Učenici Politehničke škole osvojili nagradu na foto - konkursu EU Info centar
  Samo priča povezuje ljude
  28.03.2017.

  Učenici Politehničke škole TPA 3/11 odeljenja, Jelena Nedić, Aleksa Knežević i Milica Milisavljević, uz mentorstvo Branke Jovičić, profesorice srpskog jezika i književnosti, osvojili su nagradu za rad „Lica govore“ u okviru kategorije foto-radova nagradnog konkursa za kreativne i inovativne radove „Evropski dnevnik“ koji sprovodi EU Info centar. Učenici su napravili ukupno 28 fotografija koje je ocenio stručni žiri, sačinjen od novinara i stručnjaka za obrazovanje i komunikacije. Nagrada koju su učenici Politehničke škole osvojili je putovanje u Evropsku uniju na koje se kreće na Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

  5154_1.jpgOvaj konkurs predstavlja nastavak prethodnih aktivnosti Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u okviru publikacije Evropski dnevnik i promocije medijske pismenosti.

  Politehnička škola sada postaje zvaničan partner i dobija priliku da učestvuje na budućim aktivnostima u okviru projekta “Evropski dnevnik”.

  - Obišli smo kampove za smeštaj migranata u Subotici i fotografisali lica ljudi koji su, iz ratom zahvaćenih zemalja, u naš grad došli vođeni ličnom i kolektivnom nesrećom. Izrazi njihovih lica govorili su nam o nemoći , potištenosti, zebnji, strahu, bolu, ali i o nepokolebljivosti, radoznalosti, pa čak i nekoj kratkotrajnoj radosti, uprkos svemu. Fotografisali smo ta lica sa željom da se to što ona govore, putem naših fotografija, čuje i izvan migrantskih kampova, jer samo priča povezuje ljude. - istakla je Branka Jovičić, prof. srpskog jezika i književnosti

  5154_2.jpg

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja