Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Sofija Brljak osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju
27.03.2017.

Sofija Brljak, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole “Bosa Miličević” iz Subotice, je prošlog vikenda osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta Osnovi ekonomije.

Ove godine je Ekonomsko-trgovinska škola iz Kruševca, u periodu od 17. do 18. marta 2017. godine bila domaćin Republičkog takmičenja iz predmeta Osnovi ekonomije. Učenica IV-1 odeljenja, smera ekonomski tehničar, Sofija Brljak je bila predstavnik Ekonomske škole iz Subotice na ovom prestižnom takmičenju i u konkurenciji od 30 škola sa teritorije Republike Srbije zauzela je 3. mesto. Od maksimalnih 50, Sofija je osvojila 46 boda. Nastavnik i mentor, koja je pripremala Sofiju za takmičenje je prof. Albina Kapetanović.

5150_1.jpg 

-Sofija je učenica koja je došla kao učenik generacije iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj. Kod nas se od prvog razreda istakla po znanju. Takmiči se iz više predmeta a posebno se ističe iz srpskog jezika gde je stigla do Republičkog takmičenja. Teško joj je bilo da se sprema za takmičenje jer ima samo 3 časa nedeljno srpski za razliku od učenika Gimnazije koji imaju pet. Sem toga, učestvuje na takmičenjima iz Istorije i Osnova ekonomije. Vrlo je svestrana i aktivan je učesnik Petnice gde se bavi lingvistikom. Tamo je stekla širi način razmišljanja i veliko samopouzdanje.- istakla je Albina Kapetanović

L. Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja