Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  Udruženje “Jogi” proslavilo četiri godine rada
  26.03.2017.

  Udruženje “Jogi” je u subotu, 18. marta proslavilo svoj četvrti rođendan. Rođendanskom slavlju prisustvovalo je oko 40ak dece koja redovno pohađaju radionice ovog Udruženja i koja su se na dan rođendana lepo provela i naučila mnogo o svom gradu.

  Deca su se najpre upoznala sa istorijom grada, koliko je dugo građena Gradska kuća i koliko se dugo oslikavala. Saznali su da se u Velikoj većnici održavaju venčanja, koncerti, predstave i da u njoj gradski odbornici donose važne odluke. Neki su bili hrabri pa su prešli 297 stepenica do vidikovca na Gradskoj kući i kao nagradu dobili najlepši pogled na naš grad sa te visine.

  5145_1.jpg
  Ivana, Anđela, Jelena, Anja i Helena

  U poseti Gradskom muzeju, deca su prisustvovala izložbi Oskara Vojnića- Afrika. Na temu Afrike im je kustos Anika Babo organizovala zanimljivu edukativnu radionicu.

  5145_2.jpgU pekari “Proleće”, mališane iz ovog udruženja čekala je rođendanska torta sa četiri svećice nakon čega su svi učestvovali u sportskim igrama bez granica.

  - Ovo je naš četvrti rođendan i volimo da ga proslavimo sa našim najdražim učesnicima i redovnim članovima “Jogi” radionica koji svake subote dolaze. Danas smo spojili četiri lokacije, najpre onu gde se nalazimo svake subote , ispred Otvorenog univerziteta, zatim smo otišli u Gradski muzej i u Gradsku kuću gde se određeni broj dece popeo na Vidikovac. Sada smo se skupili ovde, u pekari “Proleće” da pojedemo tortu i polako ćemo da krenemo do Gimnazije “Kostolanji Dežo” gde ćemo imati sportske igre bez granica.- rekla je Olivera Imbronović, predsednik udruženja “Jogi”.

  Udruženje “Jogi”, na svojim redovnim radionicama ima preko 50 dece koja redovno dolaze u toku školske godine. Najmlađa članica ovog Udruženja je Nađa koja ima samo četiri godine i voli da se druži sa svojim drugarima među kojima su Ivana, Anđela, Jelena, Anja, Helena i mnogi drugi. Svi se oni druže i kroz igru uče matematiku i sve o prirodi. Od nedavno, udruženje “Jogi” je otvorilo još jednu radionicu pod nazivom “Upoznaj Suboticu da bi je više voleo” u okviru koje deca obilaze svake nedelje po jednu značajnu građevinu u Subotici i tako upoznaju svoj grad.

  Udruženje “Jogi” se pre četiri godine osnovalo sa ciljem da pomogne deci sa obrazovnim problemima i vremenom se proširilo i na rad sa talentovanom decom kojih je sve više u ovom Udruženju: -Pre četiri godine, udruženje “Jogi” je počelo da se bavi problemima kao što su disleksija i disgrafi ja u nameri da ukažemo javnosti na taj problem koji je u suštini obrazovni problem a ne smetnja u razvoju kod deteta. Ovi problemi se lako prevazilaze. U međuvremenu smo izrasli u udruženje koje se sa jedne strane bavi sa tim problemima a sa druge strane bavimo se sa talentovanom decom. Na našim radionicama, imamo readionice matematike, radionice koje se bave tehnikama učenja, i imamo pripremu za školu za predškolce. - istakla je Mirjana Kosanović, učiteljica sa višegodišnjim iskustvom i stručni član Udruženja.

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja