Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Srđan Aleksić na čelu advokatskog tima
  Srbija ponovo tuži NATO
  21.03.2017.

  Uz blagoslov patrijarha Irineja, počelo je prikupljanje materjala i okupljanje tima za pokretanje nove tužbe pred međunarodnim sudom za zločine NATO pakta, nad srpskim narodom 1999. godine.

  Predsednik udruženja UOSYU GO Subotica Aleksandar Panić obaveštava građane Subotice i Severnobačkog okruga, Bačku Topolu i Mali Iđoš, kao područje na kom deluje udruženje, da je na predlog srpske Kraljevske Akademije, a uz blagoslov srpskog Patrijarha, u toku formiranje pravnog tima u kome će svoje znanje ujediniti najbolji advokati iz naše, ali i iz drugih evropskih zemalja. Nakon izglasane većine glasova članova Akademije, taj ekspertski advokatski tim predvodiće Srđan Aleksić, poznati niški advokat.

  5125_1.jpg

  Oni imaju zadatak da u ime Srbije sačine tužbu protiv NATO- a i to za materijalnu i nematerijalnu odštetu građana koji su bili lično pogođeni tokom bombardovanja 1999. godine.

  Iako je tokom prethodne decenije Jugoslavija, a potom i Republika Srbija, više puta pokušala da pravdu zbog brutalne agresije i osamdesetodnevnog bombardovanja NATO alijanse potraži na sudu, gotovo svaki put ta borba je bila bezuspešna, jer je međunarodni sud u Hagu, svaki put istinu „video“ na strani Alijanse.

  Nakon gotovo 17 godina od poslednjeg vazdušnog napada, naučna elita naše zemlje odlučila je da ponovo pokuša da zakonskim putem istera istinu na videlo.

  Srđan Aleksić je rekao: Iskreno, i ja sam bio iznenađen kada sam primio poziv od visokih predstavnika Akademije i time što su baš mene predložili da budem predsednik, odnosno vođa tima advokata, koji su tokom svog dugogodišnjeg rada pokazali da su pravi stručnjaci za međunarodno pravo, tako da ćemo se potruditi da ovaj put tužbu što temeljnije sastavimo i da idemo do kraja, zbog svih žrtava a posebno zbog onih koji su se borili za svoju zemlju i zbog njihovih porodica, izjavio je Srđan Aleksić, niški advokat. Aleksić je dodao da je već kontaktirao sa kolegama iz Francuske, Austrije, Italije, Rusije, Francuske i kolegama iz još nekih zemalja, koji su, prema njegovim rečima oberučke prihvatili da svi zajedno zastupaju našu zemlju i bore se za naplatu materijalne i nematerijalne odštete.

  Milosrdni anđeo usmrtio preko 2.500 građana Srbije

  Podsećamo, devetnaest zemalja Alijanse je 24. marta 1999. u 19.45 časova, iz četiri vazduhoplovne baze u Italiji, ali i sa brodova u Jadranskom moru, započelo vazdušne udare krstarećim raketama i avijacijom, na više mesta u Srbiji i Crnoj Gori. Prema proceni Vlade Srbije, u bombardovanju je poginulo najmanje 2.500 ljudi, od kojih 89 dece (prema pojedinim izvorima ukupan broj poginulih bio je gotovo 4.000), a ranjeno je i povređeno više od 12.500 osoba. Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi. U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture.

  Aleksandar Panić je dodao da će u timu učestvovati i advokati iz Subotice, a kada budu donesena konačna uputstva za podnošenje tužbi građani Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša kao i okolnih sela, će biti blagovremeno obavešteni o svim pojedinostima.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja